Közélet

Napi összefoglaló: január 1 – étől rendeződhet a háziorvosok helyzete is, 58 újabb fertőzés megyénkben

Gulyás Gergely sajtótájékoztatóján fejtette ki, hogy az év elejétől a háziorvosok sem kereshetnek kevesebbet a garantált, bértáblán alátámasztott keresményüknél. Hazánkban 900 országos fertőzöttből igen nagy számú, 58 fős megbetegedés jutott megyénkre, és 21 krónikus betegtől kellett elbúcsúznunk az utóbbi 24 órában. Átadták a vértói futókört Szegeden, áttörést ért el a katasztrófavédelmi app, és desszertként este a Draconidák árjában kívánhatunk valamit magunknak.

JOGI SEGÍTSÉGET KAPTAK A HÁZIORVOSOK IS JÖVEDELMÜKET ILLETŐEN

A kormány jövő év január 1-jétől garantálni kívánja, hogy a háziorvosok a bértáblában szereplő összegnél kevesebbet ne kereshessenek – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

ISMÉT MEGSZALADT A MEGYEI FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Az elmúlt 24 órában 932 állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 34 046 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 21 beteg, így az elhunytak száma 898 főre emelkedett, 9187-en pedig már meggyógyultak. 804 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 56-an vannak lélegeztetőgépen.

SPORTOLÁSRA FEL: MA VÉGRE BEIZZÍTHATJUK A VÉRTÓI FUTÓKÖRT

Ha péntekre virradóra már bőszen sprintelő futóbolondokat pislogsz ipoly sori erkélyedről, annyira ne löttyintsd ki a kávéd: csütörtökön adták át a régóta szépítgetett, 1 km hosszú vértói futókört. Hivatalosan a szegediek egészségben töltött éveinek növelését segíti elő az említett rekortán pálya, amit az Országos Futópálya-építési Programban alakított ki a város. Révész Máriusz kormánybiztos is letesztelte a pályát az átadó előtt és után is.

AZ ÚJ FEJLESZTÉSEK UTÁN VÁLT KOMPLETTÉ A KATASZTRÓFAVÉDELMI APP

A VÉSZ már egy ideje nonstop tájékoztatást nyújt a katasztrófavédelem munkájáról egy veszélyhelyzeti mobil app formájában. Idén nyáron az alkalmazás új funkciókkal is bővült, melyek Android és iOs operációs rendszeren is működnek.

SASOLD A DRACONIDÁKAT A LEGTUTIBB HELYEKRŐL

Ha van olyan kívánságod amit nem sütöttél el augusztusban a Perseidák meteorraj csillaghullásakor, most itt az idő megtenned, hiszen ma este ha kitartóan kémleled az eget, megláthatod a Draconidák meteorraj hulló csillagait, ha figyelmes vagy, akár óránként 10-et is felfedezhetsz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb