GasztroKikapcs

Szeged365 fotóriport: Belvárosi Borterasz és Gasztro Vigadó a Hunginál

Hogy gasztrofesztivál, mini-piac vagy fröccsterasz akar – e lenni leginkább a Hungi művek legújabb dobása, nem tudtuk eldönteni, egy valamit viszont igen: csíptük a ma elindított, ezentúl minden szombaton jelentkező Belvárosi Borterasz és Gasztro Vigadó című eseménysorozatot. Szeged 365 fotóriport és villámbeszámoló a Hungi teraszáról.

FESZTIVÁLOZNI, JÁRVÁNYIDŐSZAKBAN?

Nyilván, egy SZIN vagy Szegedi Borfesztivál kaliberű nagyrendezvény necces lenne jelen helyzetben, de egy kicsi, óvatos, heringparty-mentes minifesztivál még belefér, pláne, ha mindenki betartja a szükséges óvintézkedéseket. A nagyobb szegedi fesztiválok sorra maradtak el az idén, helyettük volt totális kudarcba fulladt és volt sikersztorivá avanzsált próbálkozás is, az első blikkre Hungiék újdonsága az utóbbi felé hajlik.

A PILLANAT, AMIKOR FAHÁZAK NŐTTEK KI A HUNGI TERASZÁRÓL

A recept egyszerű: végy egy hangulatos (és egyébként is forgalmas) teraszt, némi borfeszt-életérzést, húzz fel pár faházat (csak hogy biztosan meglegyen a gasztrofesztivál-kapcsolás a vendégeid fejében), költöztess bele jóféle kiállítókat plusz legyen valami zenebona. Egyszerű, de nagyszerű, ráadásul müxik.

Ha már borterasz, kiérkezve belebotlottunk az egri Dula és a soltvadkerti Font Pincészetekbe, az utóbbiért már csak azért is járt piros pont, mert valamikor réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban a Szegedi Borfesztivál első kiállítói közé tartoztak. Szintén jó húzás volt a Kanálka manufaktúra, chutney-ből nálunk benne vannak a top 3 – ban, az újgenerációs édességmanufaktúrákat pedig a Donut Box és a Gádoros cityből érkező Tönkölysüti művek képviselték, 100% teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből készült termékekkel.

A teraszon volt egy klasszik piac rész is, ami egy kicsit vérszegényre sikeredett (lásd a lenti fotót), viszont az ötletet díjaztuk – magyar termékek, magyar őstermelőktől, ez mindig szimpi.

A mini-fesztiválon a zenei repertoárt a Rambling koncertje adta, akik 4-kor és 6-kor is muzsikáltak egyet. A szegedi banda repertoárja a ’20-as, ’30-as évek Amerikájának akusztikus népzenéjén alapul, a country blues-tól kezdve a ragtime, mississippi és delta blues – ig szinte mindent átölelve.

SZEGED 365 FOTÓRIPRORT A HELYSZÍNRŐL

Dávid kollégánk délután 6 körül járt kint, akkor még nem volt nagy tömeg, bár ez jelen helyzetben abszolút pozitív jelzőnek számít. Az ötlet jó, a hangulat és a kivitelezés is, mi a jövő hétvégén is kiugrunk majd, egy laza Bárka Kézműveskikötőt követően.

EKÖZBEN A MÓRA FERENC MÚZEUMBAN

Cikkünk megírásának pillanatában még gőzerővel megy a Múzeumok Őszi Éjszakája, a szegedi Móra Ferenc Múzeumban többek között éjszakai csillaglessel is várják az érdeklődőket. Kapd fel a maszkod és nézz ki hozzájuk, vasárnap reggel pedig jövünk az élménybeszámolónkkal!

Fotók: Szabó Dávid, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb