Közélet

Napi összefoglaló: az SZTE is alkalmazhatja az új COVID elleni gyógyszert, 51 új megbetegedés megyénkben

Az SZTE – n is hozzáférhetővé válik az új, eddigi leghatékonyabb COVID ellen szabadalmaztatott gyógyszer. A SZTE neurológusa, Dr. Zádori Dénes vehette át a Szent Györgyi Albert orvosi díj különdíját. Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint minden háziorvosi magánpraxisba el fog jutni a szezonális influenza elleni védőoltás, Novák Katalin Tárca nélküli miniszter pedig otthonfelújítási programot hirdetett meg.

SZEGEDEN IS ELÉRHETŐVÉ VÁLIK A KORONAVÍRUS ELLEN EDDIG LEGHATÉKONYABB GYÓGYSZER

Széleskörűen hozzáférhetővé válik a magyar betegek számára is a remdesivir nevű hatóanyagot tartalmazó antivirális szer, amely az eddig ismert leghatékonyabb gyógyszer a COVID-fertőzés ellen. A szert több magyarországi egészségügyi intézményben, így a Szegedi Tudományegyetemen is alkalmazzák.

KIMAGASLÓ ELISMERÉS A SZEGEDI DR. ZÁDORI DÉNESNEK

A Szegedi Tudományegyetem Neurológiai Klinika docense, dr. Zádori Dénes kapta idén az országos Szent-Györgyi Albert orvosi díj különdíját. A betegellátás, az oktatás és a kutatás területén is komoly részt vállaló, 38 éves neurológus fontosnak tartja, hogy a megfelelő innovatív szemléletmód elsajátítása érdekében minél több gyakorló orvos végezzen tudományos munkát.

ENYHÉN CSÖKKEN AZ ÚJ FERTŐZŐDÉSEK ÜTEME

Az elmúlt 24 órában 920 embernél regisztrálták az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 40 782 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 27 idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 1023 főre emelkedett, 12 164-en pedig már meggyógyultak. 1538 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 156-an vannak lélegeztetőgépen.

LENDÜLETET NYERT A HÁZIORVOSI ELLÁTÁS: KÜLÖNÖSEN AZ ALAPBETEGSÉGGEL KÜZDŐKNEK SZÜKSÉGES AZ INFLUENZA ELLENI VÉDŐOLTÁS

Müller Cecília arra kérte a koronavírus szempontjából magas kockázatú csoportokba tartozó betegeket, hogy éljenek az ingyenes védőoltás lehetőségével. A védőoltás legkésőbb október 20-ig minden praxisban ott lesz, vannak olyan praxisok, amelyek már meg is kezdték a beadását – tette hozzá.

NOVÁK KATALIN OTTHONFELÚJÍTÁSI PROGRAMOT HIRDETETT A CSALÁDVÉDELMI AKCIÓTERV RÉSZEKÉNT

Otthonfelújítási programot indít a kormány január 1-jétől – jelentette be a szegedi születésű, családokért felelős tárca nélküli miniszter asszony szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

ÉS A BÓNUSZ: A NAP VIDEÓJA A TISZA ÁRTERÉRŐL

Olvasónk, Czirok János osztotta meg velünk Szeged egyik legcsodálatosabb arcát, amely ezúttal a Tisza-árterét mutatja be. A videóban a Napfény Városának mesés, természetbeli oldala tárul elénk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb