- Hirdetés -
- Hirdetés -
Szegedi Arcok

Hallatlan fogás a Tiszában – 240 centis harcsát húztak partra Szegednél

- Hirdetés -

Hallatlan fogás a Tiszában – 240 centis harcsát húztak partra Szegednél. A szerencsés egy talált műcsalival csalta horogra a hatalmas, mintegy 85 kilós példányt. A kérdés pedig ebben az esetben talán rögtön adja is magát: vajon mennyi túrós csuszára lenne szükség mellette az asztalnál?

Még szeptemberben került horogra a Tisza szegedi szakaszán az 240 centis harcsa, amelyet Tari János zsákmányolt. János jó időben és helyszínen, megfelelős csalivezetéssel és egy szerencsés csalival megküzdött a Tisza egy kétségkívül igen idős lakójával és egy felejthetetlen élménnyel lett gazdagabb – osztotta meg a Vásárhely24.com.

Fotó: horgaszcsmszov.hu – vasarhely24.com

A harcsa matuzsálem egy talált műcsalira kapott, amely János leírása szerint eredeti karikával és horgokkal volt felszerelve. A sikeres fárasztást követően a koros (25-50 év között lehet) csúcsragadozó lencse elé került, majd tova úszott. A hal pontos életkora csak becsülhető méreteiből, mivel pontos kormeghatározást csak a csigolyatestből készített csontmetszet alapján lehet megállapítani – írja a lap.

A hal mérlegelésére nem volt mód, de a hasonló hosszúságú harcsák méretadatai alapján ez is 85 kilogramm környéki hal lehetett.

Forrás: vasarhely24.com

- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb