Közélet

Katonák fertőtlenítették a Radnótit, a Tömörkényt és az ex-Ságvárit

Egy kicsit precízebben megfogalmazva: a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Biológiai Mentesítő Csoportja (hosszú név, tudjuk) szombaton a Deákot, vasárnap a Radnótit, hétfőn a Tömörkényt és a volt Ságvárit fertőtlenítette, míg a szentesi katonák a Kossuth Lajos Általános Iskolában végezték el ugyanezen feladatokat – adta hírül a Honvédelem.hu.

SZEGEDEN EDDIG ÖT ISKOLÁT FERTŐTLENÍTETTEK LE

Október 23-án kezdetét vette az őszi szünet és egyúttal megkezdődött az oktatási intézmények fertőtlenítése is. Szegeden eddigi információink alapján az alábbi intézményekben járt a honvédség:

  • Deák Ferenc Gimnázium (október 24.)
  • Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium (október 25.)
  • Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum (október 26.)
  • Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola – tehát közismert nevén a volt Ságvári (október 26.)
  • Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola, Kossuth Lajos Általános Iskolája (október 26.)

Az utóbbi mentesítési feladatot a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái végezték, a helyszínbejárás után közel 2500 négyzetméternyi felületen hajtották végre az alapos fertőtlenítést: a tantermekben, az étkezdében, a tornateremben és minden olyan közös helyiségben, ahol a gyermekek a mindennapjaikat élik.

ORSZÁGSZERTE 60 INTÉZMÉNY ÉRINTETT

Országszerte mintegy hatvan oktatási intézményt fertőtlenít a Magyar Honvédség az őszi szünetben. A vegyivédelmi katonák és a kiképzett rajok már október 24-én, szombaton elkezdték a munkát, számos objektumot fertőtlenítettek. Rögtön az első napon került sorra a szegedi Deák Ferenc Gimnázium is.

Fotók: Kocsis Balázs / Honvedelem.hu / MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb