Közélet

Napi összefoglaló: majdnem 4000 új fertőzött az országban, befejezik az iskolák fertőtlenítését és jönnek a szigorítások hétfőtől

Ha lemaradtál volna a nap eseményeiről, most bepótolhatod, összefoglaltuk neked a mai legfontosabb híreket. Szombatra majdnem 4000 új fertőzöttet regisztráltak az országban, Csongrád-Csanád megyében 185 fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt, így Szegeden és a környékben immár 3413 személyt tartanak számon. Vasárnap befejezik az iskolák fertőtlenítését is, és hétfőtől jönnek a szigorítások, életbe lép, hogy szórakozóhelyeken és vendéglátóhelyeken is kötelező a maszkviselés.

KORONAVÍRUS: ÚJABB REKORD – MAJDNEM 4000 ÚJ FERTŐZÖTTET REGISZTRÁLTAK ORSZÁGOSAN

Az elmúlt 24 órában 3908 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést ezzel 75 321 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az országon belül Csongrád-Csanád megyében is nagyon megugrott az új esetek száma, ami azt jelenti, hogy 185 fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt, így Szegeden és a környékben immár 3413 személyt tartanak számon.

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM 54 HELYET JAVÍTVA SZEREPEL A VILÁG ELSŐ 500 ORVOSKÉPZŐJE KÖZÖTT

A Szegedi Tudományegyetem 54 helyet javítva szerepel a világ első 500 orvosképzője között – derült ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményéből. A hazai orvos-, és egészségtudományi egyetemek mindegyike jelentősen, több mint 50 hellyel javította pozícióját a felsőoktatási intézmények tekintélyes szakterületi rangsorán.

OPERATÍV TÖRZS: AMÍG LEHET, A KORMÁNY AZ EGYÉNI VÉDEKEZÉSRE TÁMASZKODIK

Amíg az egyéni védekezéssel gátat lehet vetni a vírus terjedésének, addig a kormány erre támaszkodik, s ennek egyik jelentős állomása, hogy jövő hétfőtől kibővül a védőmaszk használatával kapcsolatos szabályozás – mondta Lakatos Tibor rendőr ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője szombaton a közmédiának.

SZEGEDEN IS A VÉGÉHEZ KÖZELEDIK AZ ISKOLÁK FERTŐTLENÍTÉSE

Végéhez közeledik az oktatási intézmények fertőtlenítése – jelezte a Magyar Honvédség (MH) 93. Petőfi Sándor vegyivédelmi zászlóaljának parancsnokhelyettese, Csaba Tibor alezredes, aki azt is elmondta, vasárnap határidőre befejeződik az országos fertőtlenítési program mindenhol, így Szegeden is.

HÉTFŐTŐL ÍGY SZIGORODIK AZ ÉLETÜNK SZEGEDEN

Nem festenek túl jól a koronavírus-számok, ezért a kormány keményebb szabályokat vezet be hétfőtől. Ha Te is megkavarodtál az elmúlt napok bejelentései, sajtónyilatkozatai között, segítünk: íme a jövő héten életbe lépő változások, szegedi szemmel.

ÍGY VÁLTOZNAK A SZEGEDI MENETRENDEK AZ ÜNNEPI HÉTVÉGÉN SZEGEDEN

Halottak napja alkalmából október 30. és november 2. között megváltozott menetrenddel közlekednek a tömegközlekedési eszközök Szegeden. Összeszedtük nektek, hol, milyen változásra számíthattok ezen a hétvégén.

Fotó: Szabó Dávid, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb