Blog

Akcenta Blog: valaki leejt a Kárász utcán 8 millió forintot. Lehajolnál érte?

Ne is mondd, tudjuk a választ: igen. Pintér Gabriellával, az Akcenta szegedi devizaszakértőjével beszélgetünk arról a bizonyos 8 millió leejtett forintról. Fekete öves devizaváltás-sztorik, Közép-Európa legnagyobb átutalással foglalkozó intézményével, egészen pontosan annak szegedi szakértőjével, nem csak vállalkozóknak és pénzügyeseknek.

SÁNDOR ÉS A CÍMBEN SZEREPLŐ 8 MILLIÓ FORINT ESETE

“Olyan a devizaváltás, mint a magyar foci. Mindenki beszél róla, de nagyon kevesen értenek hozzá” – kezdte a második blogbejegyzésünk alapjául szolgáló pénzügyi traccspartit Gabi, aki gyorsan rátért a címben szereplő 8 millió talált forint történtére. Következzék a címben szereplő hasonlat, a maga szegedi valóságában. Adott egy szegedi vállalkozó, Sándor, akinek biztonságtechnikai cége van, nem is kicsi. Azt mondják rá, hogy szerencsés fickó, szakértőnk viszont úgy látja, sokkal inkább ügyesen tervez. A devizát is tervezni kell, az euró az idén 328 Ft – tól indult, cikkünk megírásának pillanatában 368-370 környékén van. Lekötöttünk neki díjmentesen 250.000 eurót, nagyjából 228-230-as árfolyamon. Miután az ügylete egy részét felhasználta, a megmaradt összeget kérte, hogy utaljuk vissza a számlájára. Ez kerek 8 millió forint volt, magyarán ennyit keresett mindössze azzal, hogy észnél volt. Ilyenkor szoktam feltenni a kérdést: “ha látsz 500 Ft-ot a Kárász utcán, lehajolsz érte?” Ő lehajolt, csak egy “kicsit” nagyobb volt az összeg.

NEM ÁRT NÉMI TERVEZÉS

“Az inflációt érdemes kiküszöbölni, ehhez viszont tervezni kell. Ha a vállalkozó figyel a devizamozgásra, meg tudjuk oldani, hogy egész évre lekössük az árfolyamát – az én férjem például a mai napig 330-on vált” – mesélte nevetve Gabi, aki ezen a ponton leszögezte: bár a családban vannak harcok devizaváltás-fronton, a végső szó mindig az övé (hogy korrektek legyünk: a férjét még nem kérdeztük meg a témáról). “Ő a legnehezebb ügyfelem, egyben az egyik legnagyobb szegedi nyertese az Akcentának” – zártuk a családi témát. Egy kis matek a végére: Gabi elmondása szerint 10.000 euró váltásakor nagyjából 30-70.000 Ft-os megtakarítást tudnak generálni egy hagyományos bankhoz képest, a bankköltség 2/3-át tudják megspórolni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb