Mindenmás

Napi pakk szerda: ma még lesz egy kis napsütés Szegeden, újra ingyenes a parkolás

Ma még egy kicsit élvezhetjük a napsütést Szegeden, de délutánra már elromlik majd az idő. Szigorodnak a szabályok, ingyenes lesz a parkolás, ráadásul csökken a benzin ára. Már mutatjuk is, mi minden leselkedik rád szerdán!

MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOK

Károly, Berill, Életke, Ellina, Florinda, Karla, Karlotta, Karola, Karolin, Karolina, Karolt, László, Lina, Linett, Linetta, Modeszta, Mózes, Oguz, Sarlott, Sarolta, Vitális – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 140 éve kezdte meg földi pályafutását Pór Bertalan Kossuth-díjas, Munkácsy-díjas festőművész, kiváló művész.
  • 101 éve született Martin Henry Balsam, Oscar-díjas és Tony-díjas amerikai színész, a Psycho, a 12 dühös ember, az Álom luxuskivitelben és a Tora! Tora! Tora! sztárja. Az Oscar-díjat 1966-ban az Ezer bohóc című filmben nyújtott alakításáért vehette át Legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.
  • 98 éve Howard Carter megtalálta Tutankhamon sírkamráját Egyiptomban.
  • 97 éve látta meg a napvilágot Alfred Heineken sörfőző.
  • 81 éve bemutatták az első légkondicionált autót a 40. Autókiállításon.
  • 78 éve született Patricia Era Bath, afro-amerikai doktorő, a lézeres szürkehályog eltávolító feltalálója.
  • 59 éves a Karate kölyök, azaz Ralph Macchio színész.
  • 50. születésnapját ünnepli Puff Daddy rapper.
  • 13 éve Talmácsi Gábor A MotoGP 125 cm³-es kategóriájában világbajnok lett.

AZ ORSZÁGBAN NEM SOK HELYEN, DE SZEGEDEN ÉPP LESZ EGY KIS NAPSÜTÉS

Lehűlés közelít Szeged felé, de térségünket szerdán még nem éri el a csapadékzóna. A reggeli köd eloszlása után délelőtt inkább a napsütés, délután pedig az egyre erősödő felhősödés lesz az életünk része. Reggel 10-11, délután 15-16 fokot mérhetünk majd.

ORBÁN VIKTOR KEDD ESTE FACEBOOK-ON JELENTETTE BE A SZIGORÍTÁSOKAT

A kormány éjféltől bevezette a rendkívüli jogrendet, bezáratják a szórakozóhelyeket és éjszakai kijárási korlátozás jön, továbbá visszatér az ingyenes parkolás – jelentette be Orbán Viktor kedd esti Facebook videójában. Mint mondta, ha így haladnak a napi számok, december közepére a kórházaink elérhetik teljesítőképességük határait.

CSÖKKEN A BENZIN ÁRA

Szerdától tovább csökkennek Szegeden is az üzemanyagárak. A 95-ös benzin bruttó 7 forinttal változik literenként, a gázolaj átlagára pedig bruttó 3 forinttal csökken majd.

EGYSZERRE LEGYEN ZÖLD A GYALOGOSOKNAK ÉS AZ AUTÓSOKNAK? AZ ALGYŐI ÚTON EZ IS MEGTÖRTÉNHET!

Napok óta megy a hercehurca az Algyői úton történő felújítás körül, ahol a szombaton felkapcsolt okos lámpák nem éppen úgy működnek, ahogyan azoknak rendeltetés szerűen működniük kellene. A projekt nem csak, hogy óriási dugókat generált a Hódmezővásárhely felé vezető úton, hanem veszélyes helyzeteket is teremtett…

FÖLÖSLEGESSÉ VÁLT RÉGI RUHADARABOD? CSERÉLED EL EGY CSOKIRA!

Segíts, hogy az őszi és téli időszakban senki se maradjon meleg öltözet nélkül Szegeden! Cserébe pedig jár egy finom tábla szeretetcsoki.

BÁNHIDI IS KIÁLL A MASZKVISELÉS MELLETT

Bánhidi Bence a maszkviselés mellett kampányol Győrfi Pállal. A Mol-Pick Szeged Kézilabdacsatának beálló játékosa hivatalos közösségi oldalán osztott meg egy videót, amelyben az Országos Mentőszolgálat szóvivőjével együtt hívja fel a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a maszk helyes használata annak érdekében, hogy minél kevesebben fertőződjenek meg.

KEZDŐDNEK AZ AUDMAX ESTÉK

November 4-én kezdődik a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet-és Társadalomtudományi Karának őszi AudMax Esték előadássorozata. Az idei félévben online, az SZTE BTK virtuális kávézójában, Az Odu nevű Facebook-csoportban lehet követni az előadásokat. Idén az előadások keretein belül a Trianon problémakör különböző szegmenseit járhatják körbe az érdeklődők a meghívott előadók segítségével.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb