Közélet

Napi összefoglaló: életbe lép a rendkívüli jogrend, ismét ingyenes lesz a parkolás

Orbán Viktor miniszterelnök rendkívüli bejelentése szerint éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozás lesz, ismét életbe lép a rendkívüli jogrend, többek között ingyenes parkolással. Drámaian nő a járvány áldozatainak száma, a tegnap esti borzalmas bécsi terrortámadás áldozatainak emlékére megemlékezést tartottak a Napfény Városában is.

MA ÉJFÉLTŐL LÉP ÉLETBE A RENDKÍVÜLI JOGREND

A kormány ma éjféltől bevezeti a rendkívüli jogrendet, bezáratják a szórakozóhelyeket és éjszakai kijárási korlátozást vezetnek be, továbbá visszatér az ingyenes parkolás – jelentette be Orbán Viktor kedd esti Facebook videójában. Mint mondta, ha így haladnak a napi számok, december közepére a kórházaink elérhetik teljesítőképességük határait – mondta Orbán Viktor.

MÁR A TELEPÜLÉSEK 80% – ÁT ÉRINTI A JÁRVÁNY

A rendőrség határozottabban lép fel a védelmi szabályok megsértői ellen – hangsúlyozta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

EMELKEDIK A HALÁLOS ÁLDOZATOK SZÁMA

Az elmúlt egy napban 3989 fertőzöttet regisztráltak az országban, ezzel 86 769 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. A megyében 93 új esetet tartanak számon, ami azt jelenti, hogy Szegeden és környékén immár 3892 koronavírusos személyről tudunk.

MEGEMLÉKEZÉST TARTOTTAK A BÉCSI KÖRÚTON: MÉCSESEKET GYÚJTOTTAK A TERRORTÁMADÁS ÁLDOZATAIÉRT

A tegnap este történő bécsi tragédia egész Európát megrázta. Ma délután az osztrák, és a korábbi európai terrortámadások áldozataira emlékeztek egy-egy mécsessel, az esemény 16.30 – kor, a Bécsi körút 2. számú házon elhelyezett emléktáblánál zajlott. Az ünnepi megemlékezést a Boldogasszony sugárút közelében fellelhető saroknál Haág Zalán önkormányzati képviselő szervezte. Fotóriporttal jelentkezünk a helyszínről.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb