Sport

Szombaton háború: jön a Szeged Fight Night, leugrottunk egy edzésre

Lángolni fog a sportcsarnok, szombaton napközben érkezik a Magyar Grappling Bajnokság, este pedig profi MMA mérkőzésekkel robbant a Szeged Fight Night! Az idén 9 éves pofonpartiról a főszervező Sárközi Robit, a Szeged 365 UFC kibeszélő rovatának házigazdáját faggattuk.

A szegedi MMA fenegyerekkel Fülöp Timi kolléganőnk beszélgetett:

COVID IDE VAGY ODA, EZ ÜTNI FOG

“Kilencedik alkalommal rendezzük meg a szegedi Fight Night – ot, de ilyen nehéz dolgunk még nem volt, a profi meccsek előtt még a koronavírussal is meg kellett küzdenünk” – mesélte Robi, aki szerint legyőzve a földrajzi és járványügyi korlátokat, egy nagyon ütős fight card-ot sikerült összehozniuk. A szegedi klasszisok közül Kardos Robi, Bertalan Dezső, Kalmár István, Budavári Tibi és Hustyák Márk is megméreti magát, rajtuk kívül az ország minden részéről jönnek profi versenyzők. Bár Robi a tegnap készült interjúban még azt mondta, a lezárások miatt a külföldi indulókat el kellett engedniük, ma már jelezte, hogy kis szerencsével egy szupernehézsúlyú, 150 kilós román srác is érkezhet az egyik főmeccsre.

A szombati program, a szegedi Városi Sportcsarnokban:

  • 10:00 megnyitó és MMA magyar amatőr bajnoki forduló
  • 10:00-18:00 – GI Grappling és NO GI grappling
  • 18:00 – Kapunyitás, majd profi MMA meccsek

A belépés 10.00 és 18.00 között ingyenes.

BEUGROTTUNK MEGNÉZNI EGY EDZÉST

A szegedi srácok felkészülését kedd este a hatszoros magyar bajnok, Európa-bajnoki ezüstérmes, világbajnoki ötödik szegedi cselgáncsos, Dr. Krajkó Zoltán is segítette. Zoli amellett, hogy cége (Napfényvitamin – Vitamin Sunlight Kft.) izületvédőivel szponzorálja a gálát, bebizonyította, hogy visszavonult judo-ikonként is veszélyes tud lenni a tatamin:

Első blikkre a srácok csúcsformában voltak, a tesztjeik negatívak, minden adott egy zúzós szombat estéhez.

MINDEN HARMADIK SZÉKEN ÜLHETÜNK A SPORTCSARNOKBAN

Ahogy Robi elmondta, az extrém helyzet extrém kihívásokat gördített a szervezők elé. A tegnap este bejelentett kormányintézkedések értelmében a következő szabályok szerint megy majd a gála (és itt most nem az MMA vagy a Grappling szabályrendszeréről fogunk írni) – ha elugrasz megnézni a meccseket, ezeket feltétlenül tartsd be:

  • Tarts legalább 1,5 méter távolságot ahol csak lehetséges.
  • Hordj szájat és orrot eltakaró maszkot
  • A büfében a megvásárolt étel és ital elfogyasztásának időtartama alatt nem kell a maszkot viselni.
  • A lelátókon minden harmadik ülőhelyen lehet ülni.
  • Megfelelő védőtávolság betartása különösen fontos a mosdókban, büfénél, lelátókon, illetve az öltözőkben.
  • Mosd meg szappannal és fertőtlenítsd kezed, amikor ez lehetséges (a jégpályán több helyen van kihelyezve kézfertőtlenítő, valamint a mosdókban szappanos vízzel is kezet tudsz mosni).
  • Vesd alá magad a bejáratnál (egyszer) egy testhőmérséklet mérésnek (amennyiben 37,8 °C, vagy annál magasabb a testhőmérsékleted, a jégpálya területére tilos a belépés).
  • Kerüld a másokkal való kézfogást, szemtől-szembe kontaktust.
  • Zsebkendőbe, vagy a könyökhajlatba köhögj (ha kell).
  • Kövesd a személyzettől érkező egészségügyi, vagy higiéniai utasítást, ha erre sor kerül.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb