Sport

Here comes the Boom: jön a szegedi MMA gála!

Jon Jones, Izrael Adesanya, Conor McGregor… Oké, klassz gyerekek és még klasszabb sportolók, de egy igazi szegedinek akkor forr fel igazán a vére, ha igazi szegedi harcosokat lát a ketrecben. November 7-én a Napfény Városában tartják a HMMAF magyar bajnoki fordulóját, melyet az esti órákban egy hamisítatlan Fight Night követ, profi mérkőzésekkel a Városi Sportcsarnokban.

Szóval, a lényeg: 2020. november 7., újszegedi Városi Sportcsarnok!

COVID IDE VAGY ODA, A KÜLFÖLDI VERSENYZŐKRE IS GYÚRNAK A SZERVEZŐK

A jó hírt a közismert szegedi MMA tréner (és a UFC Kibeszélő rovatunk állandó szakértője), Sárközi Robi közölte a Szeged365.hu – val, akit egy debreceni edzőtáborban csíptünk el. “Már gőzerővel szervezzük a fight card-ot, a szegediek közül nagyon szeretném, ha Kalmár István, Budavári Tibi, Makai Renátó, Bernáth István, Bertalan “Dedi” Dezső is ketrecbe tudna lépni” – újságolta a főszervező. Kardos Robi és Bacsó Márió azonban még kérdéses, Robi lehet, hogy Horvátországban fog meccselni azon a hétvégén, Márió pedig egy sérülésből lábadozik éppen.

A külföldi harcosokat a járványhelyzet miatt egy kicsivel most nehezebb lesz áthozni, ahogy Sárközi Robi fogalmazott, 50-50% az esélye annak, hogy összejöjjön egy vérbeli, nemzetközi MMA gála. Ami fix, hogy napközben megtartják a magyar bajnoki forduló MMA és no-gi grappling meccseit, az esti, profi gála kapcsán pedig bíznak benne, hogy nem húzza keresztül a számításaikat a járványhelyzet.

https://www.facebook.com/sarkozimmateam/videos/1151599478362860

NEM ÁLLT MEG AZ ÉLET A JÁRVÁNY MIATT

A covid-sztori alaposan megkavarta a szegedi MMA arcok felkészülését, Kardos Robinak és Bacsó Máriónak például amerikai meccsei lettek volna az ősszel, ha nincs a járványhelyzet. Ettől függetlenül ügyesen menetelnek a srácok, Kardos Robi a Balkán legnagyobb gáláján ment hatalmasat augusztus utolsó előtti napján, Tési-Vass Gergely gyönyörű TKO győzelmet hozott haza Pestről, Makai Renátó pedig Egerben darálta be ellenfelét már az első menetben:

Ha olvasgatnál még a témában, íme két ütős elemzés, két ütős gáláról, Sárközi Robival:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb