Szegedi Arcok

Trump vs Biden, egy New Yorkban élő szegedi szemével (exkluzív videó-tudósítás)

Joe Biden vezet, Donald Trump jogi lépésekre készül, az Egyesült Államokban pedig kezd eluralkodni a káosz: utcára vonuló szimpatizánsokról és bedeszkázott ablakokról ír a nemzetközi sajtó. Hogy milyen most a hangulat a kint élő magyarok, egészen konkrétan szegediek szemszögéből? Máris mesél Gábor Gábor, avagy a szegedi Kenéz Gábor, aki évek óta New Yorkban él.

Kenéz Gábor ismert szegedi vállalkozó, pár éve New Yorkban próbált szerencsét és kint is maradt. A Szeged365.hu indulása óta rengeteg amerikai eseményről tudósította rajtunk keresztül az itthon élő szegedieket, tavasszal a kinti koronavírus-helyzetről, nyáron pedig a Black Lives Matter zavargásokról számolt be:

A NAGY ALMA KÜLVÁROSÁBAN NYUGALOM VAN

Gábor New York külvárosából jelentkezett a kora délutáni (náluk reggeli) órákban, ahogy beszámolt róla, arra felé nyugalom és biztonság van. A belvárosban már egy kicsit más a helyzet, a Washington Square Park környékén volt egy kisebb, nagyjából 50 fős zavargás. Néhány üzletház kirakata be van deszkázva, de – ahogy magyarázta – a világ szeme inkább Arizonán van.

“A történelem legizgalmasabb választása zajlik” – mondta, majd hozzá tette: a kint élő, általa ismert szegediek között nagyjából 50-50 a százalékos megoszlás, az egyik felük Trump-nak, a másik Biden-nek drukkol.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb