Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: őszi látogatás a Füvészkertben és a Vadasparkban, kezdődik az Európai Art Mozi Nap

Az egyik utolsó kellemes őszi délután érkezett meg Szegedre, használd ki te is a jó időt, és tölts pár felejthetetlen pillanatot a szabadban! Érdemes megnézni az ősz színeiben pompázó Füvészkertet, a Vadasparkot vagy a Fehér-tavat, de más programot is ajánlunk még mára.

JÓ ÖTLET LEHET MA A FÜVÉSZKERT

Színeződik a lombozat, élénk színű termések hívják fel magukra a figyelmet, vonuló madárcsapatoktól lármás a levegő. Az őszi hangulat egyre jobban kezd érvényesülni a Füvészkertben is, amit egy kellemes séta keretében bárki felfedezhet.

ŐSZI SÉTA A VADASPARKBAN

Fogd kézen a családot, és használd ki a kellemes őszi délutánt egy sétára a vadasparkban. Az idő megfelelő, a kültéri program biztonságos. Kell ennél több?

MOST OLYAT LÁTHATSZ, MINT A TERMÉSZETFILMEKBEN

Novemberben hagyományszerűen darules túrákon vehetnek részt az érdeklődők a szegedi, nemzetközi jelentőségű madárélőhelynél, a Fehér -tónál, ahol ilyenkor egyszerre akár 40-45 ezer daru is tartózkodhat. Alkonyati behúzásuk a tóra felejthetetlen élményt kínál a látogatóknak.

MÉG MA IS TART BÖDÖN PIAC A PLÁZÁBAN

Ha két napig tart a Bödön, azt jelenti,hogy egyre közelebb kerülünk az ünnepekhez! A kézműves piac nagyja már tegnap lement, de ma 14:00 óráig még sok-sok-sok ajándéknak valóval várnak a szervezők!

EURÓPAI ART MOZI NAP A BELVÁROSI MOZIBAN

Európa újra mozizni megy! Idén is lesz Európai Art Mozi Nap a kontinenst több száz művészmozijában ugyanazon napon. A szegedi, részletes programot itt találod.

AZ IDŐFUTÁR ÉRKEZIK A KISSZÍNHÁZBA

Délután 15:00-tól állítják színpadra az Időfutár című színdarabot a Kisszínházban. A szutori szerint az osztály a Technikatörténeti Múzeumban tesz látogatást, ahol többek közt Kempelen Farkas 18. századi sakk automatáját is megtekintik. Az osztály sakkbajnoka, Hanna mattot ad a gépnek, mire hirtelen 1791-ben találja magát Bécsben, Kempelen műhelyében. A kiváló tudós elmagyarázza neki, hogy úgy építette meg a gépet, hogy a győztes a jövőbe utazhat. Természetesen nem számított arra, hogy fordítva sül el a dolog, és a jövőből csöppen valaki a múltba. Miközben a kislány mindent megpróbál, hogy visszatérhessen a 21. századba, furcsa helyzetek egymásutánjába gabalyodik bele, és az élete is veszélybe kerül.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb