Közélet

Napi összefoglaló: meghosszabbították a veszélyhelyzetet, de azért lehet kutyát sétáltatni este nyolc után

Az Országgyűlés megszavazta: meghosszabbodik a járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet hatálya a kihirdetést követő 90. napig. Este nyolc után is élénk maradhat a körtöltés a kutyasétáltatók neszétől, Ovádi Péter miniszteri biztos szerint ugyanis az állatokkal, valamint egyénileg végzett szabadtéri mozgásformákra ezután is lesz lehetőség esténként. Mától minden kórháznak fogadni kell koronavírusos beteget.

MEGHOSSZABBODIK A VESZÉLYHELYZET

Várható volt: az Országgyűlés kedden megszavazta a járvány második hulláma elleni védekezésről szóló törvényt, ezzel meghosszabbította a koronavírus – járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet hatályát a kihirdetést követő 90. napig – tájékoztatott az mti.hu.

SZEGEDEN IS LEHET ESTE NYOLC UTÁN KUTYÁT SÉTÁLTATNI

Nyolc óra után is sétáltathatunk kutyát Szegeden, derült ki Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos Facebook-posztjából

MINDEN KÓRHÁZNAK RÉSZT KELL VENNIE A KORONAVÍRUSOS BETEGEK ELLÁTÁSÁBAN

Felfüggesztik a halasztható műtéteket az országban mától, azaz keddtől, és szinte minden kórháznak fogadnia kell koronavírusos betegeket – döntött szombaton az emberi erőforrások minisztere. Csakis sürgős operációkat, illetve olyan beavatkozásokat lehet végezni, amelyek halasztása súlyos, maradandó károsodással járna – írja az Index.hu.

ORSZÁGOSAN CSAPPANT AZ ÚJ BETEGEK SZÁMA, A MEGYÉBEN 185 – EN FERTŐZŐDTEK MEG

Az elmúlt egy napban 4140 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 118 918 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 185 új esetet regisztráltak, ami azt jelenti, hogy immár 4992 beteget tartanak számon Szegeden és környékén.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb