Közélet

A felére csökkentik a bezárt szegedi éttermek bérleti díját

A szegedi önkormányzat elengedi a bezárt 94, városi ingatlanban működő vendéglátóegység bérleti díjának felét – jelentette be Botka László polgármester a Szeged TV szerda esti műsorában. A város első embere szerint eddig 8,3 milliárd forint veszteséget okozott Szegednek a koronavírus-járvány.

Az interjú apropója a ma délután 1-től bevezetett kötelező közterületi maszkviselés volt, Botka László többek között az alábbi dolgokról beszélt:

  • 8,3 milliárd forint veszteséget okozott eddig Szegednek a koronavírus-járvány: az első hallásra ijesztő összeg a járvány okozta extra kiadásokból, az elvont közösségi közlekedési támogatásból, a gépjárműadóból és az ingyenes parkolásból jött össze a polgármester szerint.
  • A kötelező közterületi maszkviselés csakis úgy gátolhatja a járvány terjedését, ha az egész városra kiterjed, ha utcákra-terekre osztották volna a dolgot, csak még nagyobb lett volna a zavar.
  • Idézte a szegedi rendőrkapitányt: “országos viszonylatban is példamutató a szegediek fegyelmezettsége”, majd jól megdícsérte a város lakóit (köszi). Kifejtette, hogy a tavaszi hullámmal ellentétben most aztán valóban itt van a járvány, Szegeden is tömeges megbetegedések vannak.
  • Bejelentette, hogy annak a 94 szegedi vendéglátósnak, akik az IKV-tól bérlik az ingatlanjukat, a bezárás idejére elengedik a bérleti díjuk felét.
  • Helyeselte, hogy a kormány bevezeti a gyorstesztet az oktatási intézményekben.
  • Miután kellemesen alákérdezett az önkormányzati csatorna ATV-ből igazolt hírigazgatója, beleállt Müller Cecília, majd a kormány ekézésébe, ezt követően önmagára kontrázva elmondta, hogy ez most nem a harc ideje, hiszen a “járvány közepén együtt kell dolgoznia a kormánynak és az önkormányzatnak.” Khm.

Hogy a bérleti díj felének elengedése mire elég a bezárt, az ingatlant egyébként sem használó szegedi éttermeknek, kávézóknak, rátok bízzuk, minden esetre egy ilyen keresztkérdést azért csíptünk volna. Nyilván, a szegedi önkormányzati TV-ben a polgármesterrel készített protokoll-interjú közben feltett bármiféle keresztkérdés legalább annyira sci-fi, mint az, hogy az M1 riportere bedobjon egy izzasztó témát Müller Cecíliának az Operatív Törzs holnapi tájékoztatóján. A teljes beszélgetést IDE kattintva tudjátok visszanézni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb