Közélet

Napi összefoglaló: életbe léptek a védelmi intézkedések, Szeged teljes belterületén kötelező a maszkviselés

A ma nappal életbe léptek a koronavírus járvány terjedésének megfékezésére hozott védelmi intézkedések: este nyolckor bizonyos kivételektől eltekintve kijárási tilalom veszi kezdetét, mely reggel ötig tart, szigorodtak a maszkviselés szabályai is, miszerint mától Szeged teljes belterületén kötelező a maszk hordása. Annak, aki nem tartja be az intézkedéseket, súlyos szankciókra kell számítania: ennek értelmében százezertől, akár egymillió forintig terjedő bírsággal büntethetik a szabálysértőket a kijárási tilalom idején.

KORONAVÍRUS: KÖZEL 4000 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN, MEGYÉNKBEN 66 ÚJ ESETET REGISZTRÁLTAK

Az elmúlt egy napban 3945 állampolgárnál mutatták ki az új koronavírust, ezzel 122 863 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 66 új esetet regisztráltak, ami azt jelenti, hogy Szegeden és környékén immár 5058 fertőzöttet tartanak számon.

BOTKA LÁSZLÓ: SZEGED TELJES BELTERÜLETÉN KÖTELEZŐ A MASZKVISELÉS

Ezt valahogy éreztük jönni. Szeged teljes belterületén kötelezővé teszik a maszkviselést – jelentette be Facebook oldalán Botka László, Szeged polgármestere. A rendelet már hatályba is lépett, ettől a perctől kezdve tehát maszkot fel!

SZÁZEZERTŐL EGYMILLIÓ FORINTIG TERJEDŐ BÍRSÁGGAL BÜNTETHETIK A SZABÁLYSÉRTŐKET A KIJÁRÁSI TILALOM IDEJÉN

A ma éjféltől életbe lépő intézkedések értelmében minden bizonnyal jobb, ha betartjuk az előírt szabályokat, ugyanis a Magyar Közlönyben megjelent, előttünk álló 30 napra bevezetett intézkedések megszegése nagyon komoly anyagi vonzattal járhat. Ennek értelmében százezertől, akár egymillió forintig terjedő bírsággal büntethetik a szabálysértőket a kijárási tilalom idején.

BEFUTOTT A KIJÁRÁSI TILALOM ALATTI MUNKAVÉGZÉSRŐL SZÓLÓ IGAZOLÁS

Befutott a kijárási tilalom alatti munkavégzésről szóló igazolás: a koronavírus elleni védekezés érdekében november 11-től kijárási tilalom lép életbe este 8 és reggel 5 óra között. Munkavégzés esetén azonban lehetőség van az ez alóli mentességre, ezt azonban igazolni kell.

ISMÉT INGYEN UTAZHATNAK A SZEGEDI EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK ÉS A VÉDEKEZÉSBEN RÉSZT VEVŐ HALLGATÓK

Nemcsak az egészségügyi dolgozók, hanem a védekezésben részt vevő orvos- és egészségtudományi hallgatók is térítésmentesen használhatják országszerte a közösségi közlekedési eszközöket – jelentette be Schanda Tamás szerda reggel a Facebook-oldalán.

A CSONGRÁD – CSANÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATALBAN IS IDŐPONTFOGLALÁS KELL AZ ÜGYINTÉZÉSHEZ

Csak időpontfoglalással fogadják az ügyfeleket a kormányhivatali ügyfélszolgálatok szerdától, aki teheti, intézze online hivatali ügyeit – közölte a Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel. Nem lesz ez másként megyénkben sem.

OPERATÍV TÖRZS: ÉLETBE LÉPTEK A VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK

Életbe léptek a védelmi intézkedések és szigorodtak a maszkviselés szabályai. Müller Cecília szerint nehéz idők jönnek, Schanda Tamás pedig kiemelte, hogy újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket biztosít a kormány a munkahelyek védelme érdekében – jön az Operatív törzs szerda délelőtti sajtótájékoztatójának összefoglalója.

A KATONÁKAT IS BEVONJÁK A KIJÁRÁSI TILALOM FENNTARTÁSÁBA

A katonákat is bevonják a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási tilalom fenntartásába – közölte Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

CSAKIS HÁZASPÁROK FOGADHATNÁNAK ÖRÖKBE GYEREKET?

Izgalmas éjszaka volt a tegnapi: Orbán Viktor esti bejelentését követően megjelent a vadonatúj Magyar Közlöny, telis-tele szigorításokkal, éjfél előtt egyetlen perccel pedig egy törvénymódosítást is benyújtottak. Izgalmas tétel a választási törvény és az alaptörvény módosítása, az utóbbiban rögzítik, hogy „az anya nő, az apa férfi”, valamint azt, amely kimondja, hogy csak házaspárok fogadhatnak örökbe gyereket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb