Sport

MLSZ: az amatőr bajnokságokban a csapatok dönthetnek a folytatásról, az intézkedés Szegedet is érinti

Megkapták a döntés lehetőségét a szegedi focicsapatok: bár a Szeged-Csanád GA számára maradtak a régi szabályok, az alsóbb ligás szegedi csapatok dönthetnek úgy, hogy halasztanak. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerda délután a honlapján jelezte, hogy az elnökség a csapatok kérését is figyelembe véve a bajnokságok folytatásáról döntött és egyidejűleg a halasztások engedélyezésével megadta a választás lehetőségét.

Az egyesületek részletes intézkedési tervet kaptak a szövetségtől az egészségvédelmi feladatokról.

“A futball felelős folytatása érdekében, betartva a szabályokat, nézők nélkül és módosuló versenyszabályokkal folytatódnak az amatőr bajnokságok. A legfontosabb különbség, hogy a csapatok kérhetik egyoldalúan is mérkőzésük halasztását. Az alacsonyabb osztályokban önkéntes a bajnokságokban való részvétel. Mindennek további következménye nincs a klubra nézve, viszont így a találkozók száma a bajnokság végére változatlan maradhat. Ez biztosítja a szükséges versenylehetőséget a fiatal tehetségek számára éppúgy, mint az egészségük megőrzése érdekében sportoló felnőtteknek. A bajnokságok jövő tavaszra tervezett befejezésének végső időpontja az események alakulása alapján rugalmasan módosítható” – olvasható a közleményben.

Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy csapat nem tud, vagy nem kíván kiállni, akkor új időpont kitűzését kezdeményezheti, melyhez az MLSZ hozzájárul, akár több alkalommal is.

Az MLSZ az egészségügyi protokollok megtartása mellett további higiéniai előírásokat és ajánlásokat állított össze, például az öltözők vagy buszok használatával kapcsolatban, a helyszínek előkészítése és folyamatos fertőtlenítése kérdésében. A maszk használata a mérkőzések előtt és után szigorúan kötelező. Az MLSZ kedden késő este jelezte honlapján, hogy “továbbra is kivétel nélkül elfogadja és betartja a hatósági korlátozásokat, ugyanakkor minden lehetőséget megragad, amely felelős körülmények között a futball folytatását segíti”.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint – amely a koronavírus-járvány visszaszorítására vonatkozó, szerdán életbe lépett intézkedéseket részletezi – általánosan a gyülekezés és a csoportos sportolás, így a szabadidős foci is tilos, a hivatalos rendelet ugyanakkor lehetőséget biztosít a versenyszerű sporttevékenység – nézők kizárásával történő – folytatására.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb