Kikapcs

Egy személyes házibuli, a kijárási tilalom első hétvégéjén? 10 DJ, 10 partyhimnusz Szegedről

Rájár a rúd a szegedi éjszakai életre: első körben bezáratták a Hungi – Sing – Retro – JATE – Gyöngye kaliberű szórakozóhelyeket, második nekifutásra pedig kaptunk egy csinos kis kijárási tilalmat a nyakunkba, az esti órákra. Befutott az első “otthon maradós” szombat este, ha épp egy személyes házi bulit tervezel, besegítünk: 10 szegedi DJ, 10 zseniális partyhimnusz-kedvencével dobjuk fel az estéd, a szegedi éjszakából.

Amikor először kimondtam az “egy személyes házibuli” kifejezést a Szeged365.hu szerkesztőségében, többen kacagni kezdtek, Rókus kolléga szerint úgy hangzik, mint a “leiszom magam egyedül, szombat este” kezdetű, alkoholizmusba hajló one man szégyenshow, pedig nem erre gondoltam.

Egy személyes házibuli, az én olvasatomban: leporolni a kedvenc zenéidet és átadni magad az életérzésnek, ha már úgy hozta az élet, otthon, a nappalidban. Ivászat nélkül, vagy éppen csak, Mucsi Zoli stílusban, szigorúan egy pohárkával – a legjobb, ha mindezt Skype-on vagy Messenger videón át, a cimborákkal együtt csinálod (az én baráti körömben a tavaszi karantén idején ennek elég nagy hagyományai voltak). Szombat délután ráírtam a szegedi éjszaka legendás, jelenleg sajnos pihenőpályán lévő lemezlovászaira, mindenkitől kértem egy – egy olyan slágert, amit sokat pörgetett az elmúlt években a Sing – Retro – Dokk – Jate – Hungi – Gyöngye – Szote pultjában állva vagy épp az első és második hullám közötti villám-békeidőben. Zseniális gyűjtemény állt össze, keríts egy bluetooth-kihangosítót, indulhat a one-man-houseparty!

A cikket két részre osztottuk, ma este Joer Junior, Molnár Bé, Dusán, Nacsa és Lennard tippjeivel jövünk, vasárnap pedig Just Inn, Gabriel B, Tymo, Harmath és egy ex-Juventus rádiós, Tisza Gyöngyés szegedi retro-hős, Keresztes Peti avagy Dj Toka érkezik!

LENNARD

DIPLO FEAT SIDEPIECE – ON MY MIND

Lennardot szerintünk mindenki ismeri Szegeden, az elmúlt években rengeteget állt a Tesis Buli vagy épp a SZIN lemezjátszói mögött, ráadásul producerként is odapörkölt párszor. Lennard cimboránk a Los Angeles – i Diplo “On my Mind” című dalát dobta el, amit az amerikai producer még az első hullám idején, tavasszal dobott össze, de pont a nyári Covid-mentes békeidőben lett klubsláger – szólt is a Tisza Dokkon párszor, elég rendes hangerővel…

NACSA NORBI

PAUL KALKBRENNER – SKY AND SAND

Napközben menedzser, éjszaka DJ – Nacsa Norbi egy személyben a szegedi éjszaka meghatározó lemezlovasa, egyben a Rádió 88 egykori műsorvezetője, programigazgatója, jelenleg pedig már ügyvezetője. Szóval, ő az, aki nyugodtan letehetne egy doktorit abból, hogy Szegeden melyik sláger volt trendi az elmúlt 20 évben, feltéve, ha lehetne ilyesmiből. Norbi ezt írta a délután:

Úgy hiányzik a zenélés, hogy azt el sem tudom mondani. Most, hogy a legtöbbet játszott közönség és saját kedvencemet kerestem és válogattam a zenéket jöttem rá. Több mint 30 éve zenélek és több ezer bulit toltam le. Kis kocsmákban, nagy fesztiválokon, giga club-okban. Volt tényleg minden. És még mindig hiányzik, ha nem zenélek. Furcsa. Lehet nem múlik ez el soha? A dalról annyi a sztorim, hogy a 2008-as megjelenése óta szinte mind en buliban lejátszom. A legdurvább, hogy idén nyáron egy lagziban erre vonatozott a násznép. Idős és fiatal együtt. Körbe, körbeNem vicc. Úgy meglepődtem, hogy még videozni is elfelejtettem” – írta Norbi. Azért a Sky and Sand-re vonatozó násznépet megnéztük volna magunknak:

MOLNÁR BÉ

JOEL CORRY feat. MNEK – HEAD AND HEART

Egy másik szegedi rádiós legenda, ezúttal a Rádió 1 szegedi stúdiójából, egyben a létező összes szegedi és környékbeli fesztiválról, nomeg a Sing Sing – Tisza Dokk – Retro Klub trivumvirátus pultjából. Balázs ezt írta:

“Elég kevés jutott sajnos a bulis szakaszból az évben, egy viszonylag későn induló nyár és egy hamar befejeződött őszi szezon, korlátozott létszámokkal. Nekem egyébként nyilván valamivel könnyebb a dolgom a rádióból kifolyólag, mármint egyfajta “tesztfelület”, mivel napi szinten jönnek az SMS üzenetek, telefonok, hogy ki mit szeretne hallani, így ebből is azért lehet következtetni arra, hogy mi az ami jó eséllyel az éjszakában is működik. Ami szerintem mindenképp működött és szerencsére a nyár kellős közepén be is futott és a dalban még mindig van bőven kraft, tehát ha ma este is “bálba” kéne menni, akkor feltenném az JOEL CORRY feat. MNEK – Head and heart című zenéje. Dúdolható, nem túl tombolós, pont jó lötyögős, tud mindent, amit kell és még az én vérmérsékletemnek is megfelelő.”

DUSAN

IIO – RAPTURE

Dusán régi motoros a szegedi éjszakában, 2000 körül gyakorlatilag nem volt hétvége (és Dance Mix buli) a Sing Singben Szerafimovszki Dusán nélkül. Az IIO – féle Rapture két dolog miatt is különleges neki: egyrészt, Szegeden ő játszotta le a később ikonikus slágert először (mint mesélte, hetekig dugdosta a felvételt a többi szegedi lemezlovas elől, nehogy lenyúlják tőle a dicsőséget), másrészt pedig, az ezredforduló környékén egy bukaresti MTV bulin akkora giga-megtiszteltetés érte, hogy egy pultban játszhatott a New York – i producermágussal.

Szeged 365 tipp: hallgasd meg a dalt Nadia Ali feldolgozásában, Avici remixében is… ki fognak dőlni a falak, akkorát szól!

JOER JUNIOR

EURYTHMICS – SWEET DREAMS

“A buli sláger nem ugyanaz, mint az aktuális sláger. Az utóbbiból rengeteg van, folyamatosan változik, és ami egyszer óriási hangulatot generál, pár hónappal később már senki nem érti, miért játssza még az ember” – magyarázta Joer Junior, aki a bordányi Club 1001 – ből indulva ordas nagyot ment a szegedi és hazai klubéletben az utóbbi 2-3 évben, ha jártál már a SZIN-es Captain Morgan Arénában vagy Tesis Bulin, pontosan tudod, ki ez a srác. Krisztián rögtön két tippet is adott az egy személyes házibulizóknak:

  • “Az egyik egy magyar átdolgozás, ami szerintem még évek múlva is terítéken lesz: F.Physical – La Banda Malvo remixében…”
  • “…a másik pedig a jó öreg Sweet Dreams. Valószínűleg több száz buliban játszottam már, és ha visszagondolok, hogy melyik az a zene, ami mindig, minden körülmény között működik, az egyértelműen ez. Azt gondolom, minden idők legnagyobb buli slágere” – írta Joer Junior.

Reméljük, sikerült megmentenünk a szombat estéd, vasárnap jön a virtuális afterparty, Just Inn, Gabriel B, Tymo, Harmath és Keresztes Peti kedvenceivel!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb