Közélet

Napi összefoglaló: ingyenes internet a középiskolásoknak, meghosszabbítják a lejárt okmányok érvényességét

Olvasd el a mai nap legfontosabb híreit egy helyen. Orbán Viktor miniszterelnök mai bejelentése alapján a helyhez kötött internetszolgáltatást 30 napra ingyenesen elérhetővé teszik a digitális oktatásban tanulók részére, valamint a koronavírus-járvány terjedésének, a személyes találkozások számának csökkentése érdekében Magyarország Kormánya mérsékli az állampolgárok ügyintézési terheit, ezért meghosszabbítja a lejáró személyi okmányok érvényességét. 

KORONAVÍRUS: 4836 ÚJ ESET AZ ORSZÁGBAN, EBBŐL 224 A MEGYÉBEN TALÁLHATÓ

Az elmúlt 24 órában 4836 újabb fertőzöttet regisztráltak, ezzel  136 723 főre nőtt a hazánkban beazonosított esetek száma. Csongrád-Csanád megyében 224 új beteget tartanak számon, ami azt jelenti, hogy immár 5700 koronavírusosat jegyeztek fel Szegeden és annak környékén.

ORBÁN VIKTOR: 30 NAPIG INGYENESEN INTERNETEZHETNEK A DIGITÁLIS OKTATÁSBAN RÉSZT VEVŐ DIÁKOK

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon közzétett videóüzenetében arról számolt be, hogy a helyhez kötött internetszolgáltatást 30 napra ingyenesen elérhetővé teszik a digitális oktatásban tanulók részére.

ISMÉT MEGHOSSZABBÍTJA A KORMÁNY A LEJÁRT OKMÁNYOK ÉRVÉNYESSÉGÉT

A koronavírus-járvány terjedésének, valamint a személyes találkozások számának csökkentése érdekében Magyarország Kormánya mérsékli az állampolgárok ügyintézési terheit, ezért meghosszabbítja a lejáró személyi okmányok érvényességét. 

SZLÁVIK JÁNOS: JELENLEG HATFÉLE OLTÓANYAGGAL KÍSÉRLETEZNEK A VILÁGBAN

Jelenleg körülbelül hatféle olyan oltóanyagot tesztelnek a világban, amelyek különböző támadáspontokon hatnak a koronavírusra – mondta el Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa az M1 mai híradójában.

A MAGYAR HONVÉDSÉG AHOL TUDJA SEGÍTI A RENDŐRSÉGET A VESZÉLYHELYZETTEL KAPCSOLATOS FELADATOK ELLÁTÁSÁBAN

A Magyar Honvédség ahogyan a koronavírus-járvány első hullámának idején is tette, a járvány terjedésének lassítása, az egészségügyi területen dolgozók leterheltségének csökkentése, valamint az emberek biztonságérzetének növelése érdekében most is minden rendelkezésére álló eszközével és képességével segíti a rendőrséget, a központi közigazgatást és az egészségügyet a veszélyhelyzettel kapcsolatos feladatok ellátásában.

AMERIKAI ELNÖKVÁLASZTÁS 2020: MEGSZÜLETETT A VÉGEREDMÉNY

Joe Biden demokrata jelölt megnyerte a 2020-as amerikai elnökválasztást, miután véglegessé váltak az eredmények – írja a Portfolio.hu. Georgiában Biden nyert 14 ezer szavazattal, Észak-Karolinát 74 ezres fölénnyel húzta be Trump. Biden 306, Trump 232 helyet szerzett az elektori kollégiumban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb