BlogKikapcs

Szeged365 Cinema: így néz ki a világ leghülyébb sportjairól szóló sorozat

Hamarosan képernyőre érkezik a Netflix legújabb és talán legvidámabb dokusorozata a Bevállalós bajnokok (We Are The Chamipons) első évada, ahol őrültebbnél őrültebb sportokat űző embereket ismerhetünk meg, és rajtuk keresztül a versenyek izgalmát is átélhetjük.

Persze az mindig szubjektív, hogy mi számít őrült sportnak, mert európai szemmel a baseball és a krikett is az, a Nascarról nem is beszélve, mert ugyan tényleg ki az az állat, aki 200 kört megtesz egy ovális pályán (Daytona 500 ugye-ugye), de a Netflix most tényleg a legkülönlegesebb, és mégis nagy hagyományokkal rendelkező mozgás- és versenyformák világába enged betekintést.

Lesz a híres-neves angol sajtgurító verseny, ahol a nevével ellentétben nem gurítani kell, hanem a dombról legörgetett tejterméket kell utolérni, természetesen nagyobbnál nagyobb esésekkel kísérve, lesz – akárcsak a szegedi Chili Weekenden – csilipaprika evés, békaugráltató verseny, hajformázás és kutyatánc is. A narrátor ráadásul a fanyar humorú, Rainn Wilson lesz, A hivatal című sorozat Dwight-ja, szóval a képi mellett pár verbális poénra is jó eséllyel pályázhatunk.

És bár hiányoljuk a magassarkús futást, a feleségcipelő megmérettetést, az extrém vasalást, a lábujjszkandert és természetesen az orosz pofonosztó versenyt is, de egy őrült világban őrült megoldások születnek az unaloműzésre, és az is biztos, hogy azért pár vidám percet fog nekünk okozni ez a sorozat!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb