Szegedi Arcok

Dr. Letoha Tamás saját forrásból biztosítaná a Pfizer vakcinák szegediek oltásához szükséges tároló-fagyasztó kapacitását

Elkezdődött a Pfizer és a Karikó Katalin nevével fémjelzett német BioNTech közös vakcinájának pilot-tesztje, melynek célja, hogy kiderüljön, megoldható – e az oltóanyag nagy mennyiségben történő szállítása és tárolása – írta ma reggel a Reuters. A legnagyobb logisztikai kihívást az jelenti, hogy felhasználás előtt a vakcinát különleges körülmények között, mínusz 70 fokon kell szállítani és tárolni. Az utóbbi kapcsán Dr. Letoha Tamás szegedi kutatóorvos tett felajánlást, mint írja, cége, a Pharmacoidea saját forrásból kész biztosítani a szegediek oltásához szükséges Pfizer vakcinák tároló-fagyasztó kapacitását.

A szegedi kutatóorvos nyílt levelét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

“A mai napon értesítem partnerünk, a Pfizer amerikai vezetőségét, Prof. Kásler Miklós miniszter urat és az Európai Unió felelős szakpolitikai munkatársait, hogy cégem, a Pharmacoidea saját forrásból kész biztosítani a helyiek oltásához szükséges Pfizer vakcinák -70 C-os tárolásához szükséges fagyasztó kapacitást. Ez a minimum, amit szegediként megtehetek.”

KORÁBBAN ÍRTUK DR. LETOHA TAMÁSRÓL ÉS A PFIZER-VAKCINÁRÓL

Pont egy hete foglalkoztunk az amerikai vakcinával, melynek kifejlesztése egy másik szegedi, a korábban a Napfény Városában diplomázó és dolgozó, de már évizedek óta Németországban kutató Karikó Katalin nevéhez fűződik. A frissen nyilvánosságra hozott Pfizer – BioNTech oltóanyagról múlt kedden pont Dr. Letoha Tamást faggattuk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb