Közélet

Napi összefoglaló: rekord a megyei fertőzöttek számában, mutatjuk, miért szeretjük annyira Szegedet

A mai napra is jutott bőven érdekesség, essünk is neki a nap legfontosabb híreinek: nem túl kecsegtetőek a koronavírus adatok, a megyénkben is rekordszámú fertőzöttet regisztráltak. December 11-én derül ki, hogy mi lesz velünk karácsonykor, illetve szilveszterkor és indul a vakcina előjegyzési kampány is az országban. Müller Cecília szerint erősebb a második hullám, de ma arról is hírt adhatunk, hogy a CSOK mellett is felvehető az otthonfelújítási támogatás. Egy kis helyi hírrel is szolgálhatunk, ugyanis az is kiderült, hogy miért szeretjük annyira Szegedet, valamint új Áldozatsegítő Központ is nyílt a szeretett városunkban.

SZOMORÚ SZÁMOK: REKORD MENNYISÉGŰ AZ ÚJ FERTŐZÖTT MEGYÉNKBEN

Csongrád-Csanád megyében rekordot döntöttek az új esetek, 373 beteget jegyeztek fel az elmúlt egy napban, ez pedig azt jelenti, hogy Szegeden és annak környékén 9966 koronavírussal küzdő van, de országosan sem sokkal jobb a helyzet.

NAPI KORMNYINFÓ: DECEMBERBEN TETŐZHET A JÁRVÁNY, HÉTFŐN DÖNTENEK AZ ÜNNEPEKRŐL

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter többek között erről is beszélt a mai kormányinfón, továbbá azt is kiemelte, hogy december 11-ig maradnak a jelenlegi korlátozások, viszont karácsonyra és szilveszterre enyhítés jöhet, emellett pedig az is kiderült, hogy indul a vakcina előjegyzési kampány. Részletek:

ERŐSEBB MÁSODIK HULLÁM

Müller Cecília, országos tisztifőorvos elmondta: Magyarországon március 4-től (az első esetek regisztrálásától) november 22-ig 3891-en hunytak el a koronavírussal összefüggésben. A járvány első hullámában 605 igazolt fertőzött hunyt el, az összes elhunyt 15,5 százaléka. 84,5 százalékuk a második hullámban hunyt el.

FELVEHETŐ CSOK MELLETT IS AZ OTTHONFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁS

Novák Katalin a közzétett videóban emlékeztetett: januártól a kormány a legalább egy gyermeket nevelő családok otthonfelújítási költségeinek felét, maximum hárommillió forintig visszatéríti, így azok is kérhetik a támogatást, akik családi otthonteremtési kedvezményt (csok) vettek igénybe.

NAPFÉNY ÉS FESZTIVÁLOK – EZÉRT SZERETJÜK ANNYIRA SZEGEDET

A napfényért és a fesztiválokért élnek-halnak a szegediek – derült ki a Rádió1 három héten keresztül futó felméréséből. Sokan általánosságban írták a fesztiválokat válaszként, de rengetegen emeltek ki közülük egy-egy kedvencet is, ilyen volt például a Borfesztivál, a SZIN vagy a Halfesztivál. Nézd meg, mi volt még a befutó:

ÁLDOZATSEGÍTŐ KÖZPONT NYÍLT SZEGEDEN

Az Áldozatsegítés évében az eddigi négy mellett a mai napon, Szegeden is megkezdi működését az Áldozatsegítő Központ, melynek kiemelt feladata, a bűncselekmények áldozatainak támogatása, egy olyan biztonságos, nyugodt helyet teremtve számukra, ahol bátran beszélhetnek a problémáikról, ahová nyugodtan fordulhatnak segítségért. Részletek:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb