Közélet

Napi összefoglaló: csökkent a fertőzöttek száma, már lehet regisztrálni az oltásra

Lássuk mi a nap legfontosabb hírei: tovább csökkent a fertőzöttek száma, az elmúlt 24 órában 2219  új fertőzöttet regisztráltak. Már lehet jelentkezni a koronavírus elleni oltásra és az új adatok alapján végre tetőzik a járvány. Jó hírekkel is szolgálhatunk ma: január végéig biztosan marad a bértámogatás és az SZTE több fronton is tarolt.

ORSZÁGOSAN 2219 ÚJ FERTŐZÖTT, A MEGYÉNKBEN VISZONT CSAK 72

Csökkenő tendenciát mutatnak a napi számok: Csongrád-Csanád megyében március óta immár 10 984 betegről tudunk, amelyből az elmúlt egy napban 72-őt jegyeztek fel, míg országosan 2219  új fertőzöttet regisztráltak.

MÁR JELENTKEZHETÜNK A VAKCINÁRA

Megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten a koronavírus elleni védőoltásra. A vakcinainfo.gov.hu weboldalon mindenki jelezheti az oltás iránti igényét. A regisztrációval egyben mindenki értesülhet a járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkról, és arról, hogy mikor kerül rá sor.

VÉGRE TETŐZIK A JÁRVÁNY?

Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs mai ülésén bejelentette: rendelkezésre álló adatok alapján úgy tűnik, hogy most tetőzik a járvány, de ahhoz, hogy ez így is maradjon, feltétlenül szükséges a szigorú szabályok betartása.

DÖNTÖTT A KORMÁNY: TOVÁBBRA IS MARAD A BÉRTÁMOGATÁS

Január végéig a kormány meghosszabbítja az 50 százalékos bértámogatást a turizmusban és a vendéglátásban tevékenykedő vállalkozóknak – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszer a Facebook oldalán közzétett videójában, az ágazati képviselőkkel folytatott egyeztetést követően.

MI TÖRTÉNT MOHÁCSON? ÚJ FELFEDEZÉSEK A SZEGEDI ANTROPOLÓGUSOKTÓL

Barbár mészárlás nyomaira bukkantak az SZTE antropológusai a Mohácsi Nemzeti Történelmi Emlékhely tömegsírját vizsgálva, ezzel új információkkal szolgálnak az 1526. augusztus 29-i mohácsi csata történetéről.

AZ ORSZÁG LEGJOBBJA LETT A SZEGEDI BÖLCSÉSZ KÉPZÉS

A HVG Diploma 2021 című kiadványában megjelent összesített rangsor szerint, oktatói kiválóság alapján a szegedi bölcsészképzés lett a legjobb az országban, ezzel lenyomva az ELTE Bölcsészettudományi Karát és a Debreceni Egyetemet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb