Közélet

Napi összefoglaló: úgy tűnik, a vakcina az egyetlen megoldás, olcsóbb lett az albérlet Szegeden

Lássuk mik a nap legfontosabb hírei: 177 ezer fő fölé szökött az aktív fertőzöttek száma hazánkban, az operatív törzs szerint a vakcina lehet az egyetlen megoldás a vírus ellen és egy 29 éves nő volt az elmúlt 24 óra legfiatalabb áldozata. Az is kiderült ma, hogy csökkent az albérletek díja Szegeden, továbbá, hogy a Szegedi szabadtéri Játékok az ország legkiválóbb szabadtéri színháza, de volt itt ma Orosházán kórházi botrány is.

TÖBB MINT 177 EZER AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA HAZÁNKBAN

Jelenleg több mint 177 ezer aktív fertőzött van hazánkban, viszont a jó hír, hogy a gyógyultak száma is folyamatosan nő. Megyénkben az elmúlt 24 óra alatt 138 új fertőzöttet regisztráltak.

OPERATÍV TÖRZS: A VAKCINA AZ EGYETLEN MEGOLDÁS

A járványügyi szabályok betartására és a védőoltások iránti bizalom fenntartására kérte a lakosságot a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán. 

EGY 29 ÉVES NŐ AZ ELMÚLT 24 ÓRA LEGFIATALABB ÁLDOZATA

A koronavirus.gov.hu adatai szerint a legfiatalabb áldozat egy 29 éves nő, akinél az alapbetegségek között az agyi infarktust tüntették fel.

OLCSÓBBAN TUDUNK ALBÉRLETHEZ JUTNI SZEGEDEN

A tavaly decemberi adatokhoz képest országosan látványos áresést láthatunk az ingatlanpiacon. Szegeden és a legtöbb vidéki egyetemi városban csökkentek az albérleti díjak. Nálunk és Veszprémben 4-5 százalékos éves csökkenésről beszélhetünk.

A SZEGEDI SZABADTÉRI JÁTÉKOK A LEGEREDMÉNYESEBB AZ ORSZÁGBAN

A Társaság által végzett reprezentatív közönségkutatásból kiderült, a Szegedi Szabadtéri Játékok egyes gazdasági mutatói alapján az ország legeredményesebb szabadtéri színháza, sőt esetenként a kőszínházakkal való összehasonlításban is az első helyen áll.

KÓRHÁZI BOTRÁNY: A KÖZÖSSÉGI OLDALON KERESZTÜL SZÓCSATÁZTAK A SZÜLŐK ÉS AZ OROSHÁZI FŐORVOS

Úgy tűnik egyes szülők nem díjazták az ötletet, hogy az Orosházi Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályán mikulásruhába öltöztették az újszülötteket, majd közzétették a Facebookon. Ezen durrant össze végül az osztály főorvosa és a nem tetszésüket kinyilvánító szülők egy része.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb