Közélet

Napi összefoglaló: nőtt a napi fertőzöttek száma, december végén kezdődhet az egészségügyi dolgozók oltása

Majdnem 3000 új fertőzött lett országosan az elmúlt 24 órában, december végén kezdődhet az egészségügyi dolgozók oltása. Hamarosan lejár a hiteltörlesztési moratórium, és mutatjuk, mi jár az önkéntes hallgatóknak. Újra tarolt a Szegedi Tudományegyetem, az ország legjobb vidéki egyeteme lett, és egy szegedi nyugdíjas is segítségre szorul. 

MAJDNEM 3000 ÚJ FERTŐZÖTT ORSZÁGOSAN, 128 A MEGYÉNKBEN

Az elmúlt 24 órában 2 982 új esetet regisztráltak, ezzel 291 549 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 128 beteget jegyeztek fel az elmúlt egy napban, ami azt jelenti, hogy március óta immár 12 865 koronavírusost regisztráltak Szegeden és annak környékén.

DECEMBER VÉGÉN KEZDŐDHET MEG AZ OLTÁS AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK KÖRÉBEN

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője kifejtette, december 21-én dönthet az Európai Gyógyszerügynökség a Pfizer vakcinájának engedélyezéséről, ezt követően kezdődhet meg az oltóanyag kiszállítása és indulhat az oltás Magyarországon is.

HAMAROSAN LEJÁR A HITELTÖRLESZTÉSI MORATÓRIUM

Közeledik az év vége, ezzel együtt hamarosan lejár az a hiteltörlesztési moratórium, amellyel a kormány március közepe óta segíti azokat, akik a koronavírus járvány következtében fizetési nehézségekkel kerültek szembe.

TANULMÁNYI ÉS VIZSGAKEDVEZMÉNY AZ ÖNKÉNTES HALLGATÓKNAK

Ösztöndíj és fizetés mellett jelentős tanulmányi és vizsgakedvezményeket is kapnak azok az orvosi és egészségtudományi területen tanuló hallgatók, akik kiveszik a részüket a koronavírus-járvány elleni védekezésből – írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

ÚJRA TAROLT A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

Felállította legújabb 2021-es nemzetközi rangsorát a brit QS, melyben a feltörekvő európai és közép-ázsiai országok felsőoktatási intézményeit értékelték. A Szegedi Tudományegyetem hét helyet javított tavalyi helyezésén, és előrelépett a lista 26. helyére. Ezzel az országban az SZTE a legjobb vidéki egyetem.

SEGÍTSÜNK MARGITNAK, A SZEGEDI BAJBA JUTOTT NYUGDÍJASNAK

A Szegedi Sztorik Facebook csoportban – ami tulajdonképpen a Szeged365.hu nyilvános közösségi fóruma – kért segítséget Margit, egy helyi nyugdíjas, aki rendkívül nehéz helyzetbe került pont egy héttel karácsony ünnepe előtt. A hatvanöt éves, rokkantsági ellátásban részesülő asszonynak ugyanis alig két napja maradt, hogy új lakást találjon magának, különben az utcára kerül.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb