Közélet

Operatív törzs: december végén kezdődhet az egészségügyi dolgozók oltása

Már december végén elkezdődhet az egészségügyi dolgozók oltása a kijelölt oltópontokon Magyarországon – mondta az operatív törzs nevében megszólaló Galgóczi Ágnes a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős testület csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője kifejtette, december 21-én dönthet az Európai Gyógyszerügynökség a Pfizer vakcinájának engedélyezéséről, ezt követően kezdődhet meg az oltóanyag kiszállítása és indulhat az oltás Magyarországon is. Hozzátette, a kormány más oltóanyaggyártók vakcináit is lekötötte, összesen 17,5 millió adagot; emellett a gyógyszerészeti hatóság vizsgálja az orosz és a kínai vakcina felhasználási lehetőségeit is.

BŐVÜLT A SOR: MÉG TÖBBEN HASZNÁLHATJÁK DÍJMENTESEN A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZÖKET

Az egészségügyi dolgozók mellett már a védekezésben résztvevő szociális dolgozók, rendőrök, katonák és a közszolgálati tisztviselők is díjmentesen használhatják a közösségi közlekedési eszközöket – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Gál Kristóf azt mondta: a kormány az ingyenes utazási lehetőség biztosításával is a vírussal szembeni eredményes küzdelmet támogatja, egyben ezzel is elismeri az érintett területeken dolgozók munkáját.

Az ingyenes utazáshoz munkáltatói igazolás szükséges arról, hogy a dolgozó a veszélyhelyzettel összefüggően, vagy a koronavírus-járvány következményeinek ellátása érdekében lát el feladatokat – emelte ki az ORFK szóvivője.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb