Közélet

Napi összefoglaló: ma is kétezer alatt az új fertőzöttek száma, Szeged ismét helyet kapott a Forbes Magazin legújabb toplistáján

Csökkent az aktív fertőzöttek száma országosan, a megyénkben 91 új esetet regisztráltak. December 27-én kezdődik az egészségügyi dolgozók oltása, és a hónap végéig jelentkezhetnek online a pedagógusok a következő csoportos tesztelésre, de kiderült az is, kinek nem ajánlják a vakcina felvételét. Orbán Viktor szerint a csata döntő fázisába értünk és mutatjuk azt is, hogy Harsányi Levente hogyan segített a szegedi kettes kórháznak. Továbbá: Szeged ismét felcsillant a Forbes legújabb listáján.

91 ÚJ ESET CSONGRÁD-CSANÁD MEGYÉBEN

Az elmúlt 24 órában 1894 fertőzöttet regisztráltak, ezzel 308 262 főre nőtt az eddig hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 91 új esetet jegyeztek fel, ami azt jelenti, hogy március óta Szegeden és annak környékén immár 13 959 ember eset át a koronavíruson.

26-ÁN ÉRKEZIK A VAKCINA, 27-ÉN KEZDŐDIK AZ OLTÁS

December 26-án, ahogy minden európai uniós tagállam, Magyarország is 10 ezer oltóanyagot kap. Elmondta: kedden megérkezett a vakcina leirata, amely tartalmazza a betegek tájékoztatásához szükséges, valamint az oltási technikára vonatkozó ismereteket.

FOLYTATÓDIK A CSOPORTOS KORONAVÍRUS TESZTELÉS A MEGYÉBEN

Online foglalhatnak időpontot azok a szegedi óvodai és iskolai dolgozók is, akik részt szeretnének venni a január 2-ára és 3-ára meghirdetett csoportos koronavírus tesztelésen. Az időpont foglalásra legkésőbb december 30-ig van lehetőség.

EGYELŐRE NEM AJÁNLJÁK A VÁRANDÓSOKNAK A VAKCINÁT

Kedden megérkezett a vakcina leirata, amely tartalmazza a betegek tájékoztatásához szükséges, illetve az oltási technikára vonatkozó ismereteket. Ebben többek között az is szerepel, hogy nem ajánlják az oltást elsősorban a várandósoknak, illetve azoknak, akik 2-3 hónapon belül tervezik a gyermekvállalást – ismertette a részleteket Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

A CSATA DÖNTŐ FÁZISÁBA ÉRTÜNK

Orbán Viktor szerint a csata döntő fázisába léptünk – a miniszterelnök azt ajánlja: oltassuk be magunkat. A kormányfő hivatalos közösségi oldalán osztotta meg az Operatív törzs szerdai ülésén született döntéseket, amelyek a vakcina behozatalára és annak beadására orientálódnak.

JÓTÉKONYKODÁS A KÖBÖN – 311 EZER FORINT LANDOLT A KETTES KÓRHÁZBAN

A közismert háztartásigép-gyártó és a még közismertebb műsorvezető nemrég egy licitálós, jótékonysági játékot hirdetett. A licit egy egyedi, FC Barcelona hűtőért ment, a szabályok értelmében a licit győztese határozhatta meg, kinek adják a befolyt összeget – kicsi a világ, a 311.000 ropogós magyar forint Szegeden landolt, a kettes kórház részére ajánlotta fel az ismeretlen (feltehetően szegedi) jótevő.

KÉT SZEGEDI BERUHÁZÁS IS SZEREPEL A FORBES LEGÚJABB LISTÁJÁN

Két szegedi is helyet kapott az ország legdrágább építőipari beruházásai között a Forbes Magazin Top20-as listáján. A rangsor egyébként szinte csak budapesti projekteket taglal, ezek között múzeumok, irodaházak, plázák, sportcsarnokok és lakóparkok is megtalálhatók.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb