BUÉK2021Szegedi Arcok

Csomor Ági: számunkra karácsonykor az együttlét a legfontosabb

Csomor Ági, a Szegedi Gyermekszínház vezetője és a sokak által közkedvelt Barátok Közt ex-színésznője természetesen idén is családi és baráti körben ünnepli a karácsonyt. A család ezúttal azonban az ő asztalát üli körbe. Náluk a szeretet ünnepének 2020-ban ugyanis Szeged ad otthont, három napon keresztül.

„Az idei évben úgy döntöttünk, hogy a család minden tagja nálunk tölti majd a karácsonyt, így aztán ezúttal Szeged ad otthont a szeretet ünnepének 24-én, 25-én és 26-án is. Majd az ezt követő napokban természetesen a baráti társaságunk is összeül egy-egy kiadós és jó hangulatú beszélgetésre.”

A Szegedi Gyermekszínház vezetője a beszélgetés során elárulta, hogy évekkel ezelőtt beszerzett egy majdnem két méter magas műfenyőt, amit azóta minden évben viszonylag ideje korán feldíszítenek. Kislánya ugyanis már december elején ünnepi lázban ég, ami azt jelenti, hogy a fa december 6-án már szinte teljes díszben várta a Mikulás érkezését. Ennek ellenére persze karácsonyig a már meglévő ünnepi öltözék egy-egy aprósággal azért mindig kiegészül. Az ajándékozás a dekorálással ellentétben viszont Ágiéknál nem kap akkora szerepet.

„Mivel ez az időszak tényleg a szeretetről, a békéről, a jó hangulatról és a kikapcsolódásról szól, mi az ajándékozásra kisebb hangsúlyt fektetünk, vagyis, legtöbbször csak a gyermekeket lepjük meg egy-egy aprósággal. Ha viszont mégis úgy döntünk, hogy megajándékozzuk egymást, akkor kiemelten figyelünk arra, hogy az az adott ajándék hasznos legyen a másik számára. Sőt, szerencsére elég sűrűn találkozunk, ennek köszönhetően pedig elég jól ismerjük is egymást és minden bizonnyal ennek köszönhető az is, hogy ezekben a napokban sem a kisebb viták, sem pedig a sokaknál fel-fel bukkanó, nagyobb kaliberű konfliktusok nem jönnek elő. Az viszont kétségtelen, hogy hangos egy család vagyunk és általában mindig, minden helyzetben 1000 fokon égünk.”

Fotó: Török Kornél – Szeged365

A Barátok Közt ex-színésznője elmondása szerint imád enni. Édesanyja pedig ezt karácsonykor is nagy szeretettel kihasználja és rendszerint elhalmozza a családot mindenféle finomsággal. A töltöttkáposztán felül helyet kap a sült hal és a burgonyasaláta, na meg persze egy tucat sütemény, amelyek közül Áginak több nagy kedvence is van, amit viszont ő is különösen szeret az természetesen a bejgli és a lekvárral töltött linzer.

A színésznő a téliszünettel egybekötött ünnepek alatt kislányával sokat játszik, beszélget és persze sétál a meseszép fényekbe borult belvárosban. Elmondása szerint nagyon szereti ezt az időszakot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb