Sport

Benedek Tibort választották a XXI. század legjobb pólósának

Az idén nyáron elhunyt, háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor nyerte a XXI. század legjobb pólósát kereső nemzetközi szavazást – adta hírül a Magyar Vízilabda Válogatott hivatalos portálja, a VLV.hu. Az első ötben még két magyar végzett, a szintén háromszoros olimpiai aranyérmes Kásás Tamás, valamint Varga Dénes, aki a pekingi aranycsapatnak volt tagja. A szegedi kötődésű, háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely az ezüstcsapatba fért be.

BENEDEK TIBOR MELLETT KÁSÁS TAMÁS ÉS VARGA DÉNES IS BEKERÜLT A KÉPZELETBELI ÁLOMCSAPATBA

A Total Waterpolo nevű vízilabdás oldal szakírók és a szurkolók szavazata alapján hirdette ki a végeredményt, melyben a férfiaknál 48 ponttal a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor végzett az élen, az első ötben Kásás Tamás és Varga Dénes is ott van. Negyven zsűritag és több mint 50 ezer közönségszavazat után alakult ki a végső sorrend.

MTI Fotó: Czagány Balázs

A lista alapján készült álomcsapatba a három fent említett magyaron kívül két szerb klasszis, Filip Filipovic és Vladimir Vujasinovic, egy horvát, a kapus Josip Pavic, valamint a spanyolok kubai származású, hatalmas termetű centere, Ivan Perez került be. A nőknél a kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok Maggie Steffens kapta a legtöbb szavazatot. A nőknél nem került be magyar játékos az első tízbe, de a kétszeres világ- és Európa-bajnok Stieber Mercédeszt a B csapatba beválasztották, ahogyan a férfiaknál a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergelyt is.

A SZEGEDI KÖTŐDÉSŰ KISS GERGELY AZ EZÜSTCSAPATBA FÉRT BE

A Total Waterpolo mindkét szakágban “fakót”, második csapatot is összeállított. Ezekben is van magyar, a nőknél Stieber Mercédesz, a férfiaknál a háromszoros olimpiai bajnok, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán diplomázott Kiss Gergely fért be az ezüstcsapatba.

IDÉN JÚNIUSBAN MENT EL A LEGENDA

A háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya júniusban 48 évesen, hosszas betegséget követően ment el közülünk:

A tragikus hírt követően a Szegedi Férfi Vízilabda Csapat szervezésében az újszegedi Városi Sportcsarnok előtt gyújtottunk gyertyát a legenda emlékére:

Forrás: VLV.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb