Mindenmás

Napi pakk, szerda: még enyhe marad a január, de Szeged már készül a hóesésre

Nem árt szerdán is magaddal vinned az esernyőt, lesz csapadék, de egyelőre még folyékony halmazállapotban. Mindenesetre Szeged már készül egy esetleges hóesésre, és ma már lebonthatjuk a karácsonyfákat. Kapaszkodj a kávéscsészébe, és kezdd a napot a Szeged365-tel!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Boldizsár, Anasztáz, Baltazár, Epifánia, Gáspár, Gazsó, Melchior, Melhior, Menyhért – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van vízkereszt napja. Az ünnep Krisztus Jordán vizében való megkeresztelésének emlékére kapta a nevét.
  • 255 éve született Fazekas Mihály író, költő, botanikus, a Lúdas Matyi írója, a debreceni Füvészkert tervezője.
  • 214 éve látta meg a napvilágot Petzval József Miksa matematikus, a fotóobjektívek lencserendszerének megalkotója.
  • 199 éve jött világra Heinrich Schliemann német kereskedő és régész, Trója felfedezője.
  • 128 éve megszületett Endresz György, az első magyar, aki átrepülte az Atlanti-óceánt. Endresz György pilóta és Magyar Sándor navigátor, Justice For Hungary (Igazságot Magyarországnak) feliratú repülőgépükkel első magyarként (a világon tizenötödikként) átrepülték az Atlanti-óceánt. 13 óra 50 perc alatt, átlagosan 250 kilométer/órás átlagsebességgel teljesítették az utat.
  • 93 éve jött világra Bacsó Péter filmrendező, író, a Liliomfi és A tanú alkotója.
  • Ma lenne 75 éves Syd Barrett angol énekes, gitáros, zeneszerző, a Pink Floyd egyik alapítója.
  • 68 éves lett Malcolm Mitchell Young skót származású ausztrál zenész, az ausztrál AC/DC egyik alapítója és ritmusgitárosa.
  • 67 éve Angliában megszületett Anthony Minghella Oscar-díjas filmrendező, Az angol beteg és A tehetséges Mr. Ripley alkotója.
  • 66. születésnapját ünnepli Rowan Atkinson színész, Mr Bean és Johnny English megtestesítője.

A SZERDA LESZ A HÉT UTOLSÓ ENYHE NAPJA

Úgy tűnik, hamarosan egy kis ízelítőt kapunk a télből Szegeden is. De ne szaladjunk annyira előre, a hét közepén még marad az enyhe időjárás, sok-sok felhővel, egy kis esővel, 6-7 fokos hőmérséklettel.

SZEGED MÁR KÉSZÜL EGY ESETLEGES HAVAZÁSRA

A hét második felében akár leeshet az idei első hó Szegeden. A téli tájnak is megvan a szépsége és a varázsa, azonban a csúszós, jeges utak sok bosszúságot is képesek okozni a közlekedők számára. Szerencsére Szeged már felkészülten várja az első hóesést.

MUTATJUK, HOGY SZABADULJ MEG (LEGÁLISAN) A KARÁCSONYFÁTÓL!

Vízkereszt napjával január 6-án elkezdődik a karácsonyfa-bontási időszak. Ez alkalomból Szegeden is kezdetét veszi a fenyőfák begyűjtése. Már mutatjuk is, mikortól:

MA MÁR ISMÉT ÉRKEZHETNEK REPÜLŐJÁRATOK AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁGBÓL

A kormány döntése értelmében kedd éjféltől Magyarország nemzetközi légikikötői ismételten fogadhatnak az Egyesült Királyság területéről induló, személyforgalmi menetrend szerinti, illetve nem menetrendszerű polgári légi járműveket. Magyarul: jöhetnek repülőgépek Angliából is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb