Közélet

Napi összefoglaló: megérkezett a harmadik vakcinaszállítmány, holnap bontjuk le a karácsonyfákat

A mai napon megérkezett Magyarországra a harmadik vakcinaszállítmány is, mely ezúttal csaknem 39 ezer embernek elengedő oltóanyagot tartalmaz. Mindeközben holnap lesz Vízkereszt napja, amikor a hagyományok szerint lebontjuk a karácsonyfákat, amelyeket ezt követően a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai fognak elszállítani.

KORONAVÍRUS: 10 EZER FELETT A HAZAI FERTŐZÖTTEK SZÁMA, 870 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN, 52 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

870 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 329 721 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Szegeden és környékén 52 új esetet regisztráltak. Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 080 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 176 576 fő, az aktív fertőzöttek száma 143 065 főre csökkent. 5760 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 394-en vannak lélegeztetőgépen.

ORBÁN VIKTOR HAMAROSAN ÚJRA DÖNT A KIJÁRÁSI TILALOMRÓL

A jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések január 11-ig, tehát jövő hétfőig tartanak, így például a kijárási tilalom is. Ezért várható, hogy a kormány a napokban dönt ezekről, ahogyan azt egyébként az egyik minisztérium már előre is vetítette – írja a Portfolio.hu.

MEGÉRKEZETT A HARMADIK VAKCINASZÁLLÍTMÁNY IS

Megérkezett hazánkba az újabb adag vakcinaszállítmány, ezúttal csaknem 39 ezer embernek elengedő oltóanyag érkezett – hangzott el az M1 Híradójában. Jelenleg 25 oltóponton lehet kérni a frontvonalban dolgozóknak a vakcinát.

KARIKÓ KATALIN: KIVÁLÓ MAGYAR KUTATÓK SEGÍTETTEK A VAKCINA KIFEJLESZTÉSÉBEN

Sok ezer kutató és szakértő kellett ahhoz, hogy a vakcina gyorsan elkészüljön, akik között kiváló magyar kutatók is segítettek a vakcina kifejlesztésében – vallott róla a szeretlekmagyarország.hu-nak adott interjújában a volt szegedi kutató Karikó Katalin, a BioNTech cég alelnöke, aki a Pfizer/Biontech vakcina kifejlesztésében kulcsfontosságú szerepet játszott.

HAMAROSAN KEZDŐDIK A FENYŐFÁK BEGYŰJTÉSE SZEGEDEN

Vízkereszt napjával január 6-án elkezdődik a karácsonyfa-bontási időszak. Ez alkalomból városunkban is kezdetét veszi a fenyőfák begyűjtése. Szeged magánházas és lakótelepi övezetében a fenyőfák begyűjtését a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. díjmentesen elvégzi 2021. január 11. és február 05. között.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb