Közélet

Operatív törzs: várhatóan pénteken dönt a kormány a szigorításokkal kapcsolatban

Várhatóan pénteken dönt a kormány a szigorításokkal kapcsolatban, hangzott el az Operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján, ahol Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, Müller Cecília országos tisztifőorvos és Kiss Róbert alezredes ismertette a koronavírussal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

AZ OPERATÍV TÖRZS A DIGITÁLIS OKTATÁS MEGHOSSZABBÍTÁSÁT JAVASOLJA A KORMÁNYNAK

Az operatív törzs azt javasolta a kormánynak, hogy a január 11-én lejáró számos intézkedés közül a középiskoláknál hosszabbítsa meg a tantermen kívüli digitális munkarendet – mondta el Maruzsa Zoltán a köznevelésért felelős államtitkár.

Hozzátette, a kormány a többi intézkedéssel együtt határoz majd a kérdésben, és várhatóan pénteken ismertetik a döntést. Az államtitkár azt kérte az oktatási intézményektől, úgy készüljenek, hogy várhatóan január 11-én még nem áll vissza a jelenléti oktatás a 9-12. évfolyamokon.

TÖBB MINT 31 EZER EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓT OLTOTTAK MÁR BE

31 500 egészségügyi dolgozót oltottak be szerda éjfélig, mondta el Müller Cecília, országos tisztifőorvos. Arról is szólt, hogy csütörtökön megkezdődött 4 idősotthonban is az ápoltak és a dolgozók oltása: a fővárosi Pesti úti idősotthonban, az az újpalotai Olajág Otthonban, a Baptista Szeretetszolgálat Pécsi Gondozási Központjában, és a miskolci Őszi Napsugár Otthonban.

Az egészségügyi dolgozók oltakozásáról azt mondta az országos tisztifőorvos, hogy a 25 oltóponton túl már a városi kórházakban is számos helyen zajlik a dolgozók védőoltásának beadása, és vakcinamennyiségtől függően belépnek a körbe a szakellátók és a háziorvosi rendszer is, amint elegendő vakcina áll rendelkezésre.

Az országos tisztifőorvos kitért arra is, hogy a jövő héten Magyarországra érkezhet a Moderna vakcinája, amelynek forgalmazását tegnap engedélyezte a Európai Unió. Hozzátette, hogy az Európai Unió tagállamai részére összesen 80 millió adagot kötöttek le és lehetőség van még további 80 millió adag lekötésére.

SZERDÁN 207-SZER INTÉZKEDTEK A RENDŐRÖK SZABÁLYTALAN MASZKVISELÉS MIATT

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt szerdán 207 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök – közölte Kiss Róbert alezredes a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Elmondta, a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta 18 146 rendőri fellépés történt szabálytalan maszkviselés miatt. A maszkviseléssel kapcsolatos szerdán tett intézkedések közül 173 a tízezernél több lakosú települések önkormányzati rendeleteiben meghatározott kötelezettségek be nem tartása miatt történt, közülük 24 embert figyelmeztettek, 61 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki és 88 feljelentést tettek a rendőrök. Emellett tömegközlekedési eszközökön és megállóhelyeken, valamint  üzletekben és bevásárlóközpontokban egyaránt 17-17 emberrel szemben intézkedtek szerdán a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt – ismertette Kiss Róbert.

Forrás: MTI/index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb