Közélet

Napi összefoglaló: több milliárd forintos beruházással bővít a GE Szegeden, 55 milliós támogatást kapott a Szegedi Vadaspark

Városunk épül és bővül még a járványhelyzetben is: a GE 3,3 milliárd forintos beruházással bővíti a szegedi és a budapesti digitális egészségügyi fejlesztésekkel foglalkozó központjait, a Szegedi Vadaspark pedig 55 milliós állami támogatást kapott a járványhelyzet miatti bezárás és bevételkiesés pótlására.

KORONAVÍRUS: 76 ÚJ FERTŐZÖTT SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN, 1926 AZ ORSZÁGBAN, ISMÉT 100 FELETT AZ ÁLDOZATOK SZÁMA

1 926 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 118 beteg az elmúlt 24 órában – adta hírül a kormányzati koronavírus portál csütörtök reggel. Csongrád-Csanád megyében 76 új esetet regisztráltak. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 220 304 fő, az aktív fertőzöttek száma 116 266 főre csökkent. 4 689 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 344-en vannak lélegeztetőgépen.

ÚJABB OLTÓPONTOK INDULTAK SZEGEDEN

Két új oltópont kezdte meg működését Szegeden – adta hírül a Koronavírus Sajtóközpont. Mindkét új helyszín az I. számú Szakorvosi Rendelő Tisza Lajos körúti épületében van, ezek egyelőre csakis az egészségügyi dolgozókat várják.

A KORMÁNY MEGÁLLAPODOTT A KÍNAI VAKCINA BEHOZATALÁRÓL

A kormány megállapodott a kínai vakcina behozataláról – jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a 2021-es év első Kormányinfóján.

MÜLLER CECÍLIA: SZIJJÁRTÓ PÉTER FELADATA LESZ AZ UNIÓS FORRÁSOKON TÚL EGYÉB VAKCINAFORRÁSOK FELKUTATÁSA

Szijjártó Péter, külügyminiszter feladata lesz az uniós forrásokon túl egyéb vakcinaforrások felkutatása és beszerzése, számolt be róla Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján, ahol Kiss Róbert alezredessel ismertették a koronavírus járvánnyal kapcsolatos legfrissebb és legfontosabb tudnivalókat.

A GE 3,3 MILLIÁRD FORINTOS BERUHÁZÁSSAL BŐVÍTI TÖBBEK KÖZÖTT SZEGEDI KÖZPONTJÁT

A GE 3,3 milliárd forintos beruházással bővíti a szegedi és a budapesti digitális egészségügyi fejlesztésekkel foglalkozó központjait, a kormány ehhez 675 millió forint támogatást biztosít – mondta el Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

55 MILLIÓ FORINTOS TÁMOGATÁST KAPOTT A SZEGEDI VADASPARK

Nem volt könnyű helyzetben a tavalyi évben a Szegedi Vadaspark, hiszen hasonlóan azokhoz a kulturális intézményekhez, melyek bevételi forrásait nagyrészt a látogatók biztosították, a járványhelyzet és az azzal járó korlátozó intézkedések miatt nagy kiesésekkel kellett számolniuk. Ezért hatalmas segítség számukra, hogy a Magyar Állatkertek Szövetsége kérésére állami támogatásban részesülhettek, így, csak a Szegedi Vadaspark egyedül 55 millió forint támogatáshoz jutott még december végén, amely jelentős segítséget jelent az intézmény működésének biztosításához.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb