Kikapcs

Tarol a Disney 2.0: a Star Wars sorozatok mellett új videojátékot is kapunk

Hosszú éveken keresztül csak az Electronic Arts (EA) szállíthatott Star Wars témájú videojátékot. Most fordul a kocka, és nem is akármilyen irányba, ugyanis különösen izgalmas bejelentést tett a Disney: új Star Wars-játékot adnak ki, amelyet rendhagyó módon a Ubisoft tulajdonában lévő Massive Entertainment fog elkészíteni – írja a hvg.hu.

Az utóbbi években rendszerint az Eletronic Arts (EA) szállította a Csillagok háborúja-tematikájú játékszoftvereket, más stúdiók labdába sem rúghattak. A Star Wars-jogokat birtokló Disney azonban megváltoztatta az eddigi munkafolyamatot: úgy döntött, hogy a jövőben más cégeket is bevon a fejlesztésbe – az első fecske a már említett Massive. A stúdió a The Division 1 és 2 című akciójátékokkal tette le névjegyét a videojáték-iparban. 

Forrás: hvg.hu

A JÁTÉKOSOK MAGUK FEJLESZTHETIK A HŐSÜKET

A készülő újdonságról csak annyi derült ki, hogy a Division mintájára egy óriási, szabadon bejárható munka lesz, a játékosok pedig valószínűleg maguk fejleszthetik a hősüket. A várható játékmenetről és a pontos sztoriról azonban egyelőre semmit sem közölt a stúdió, ahogy arról sem, mikor adják ki. A Disney közleményében arra is kitért, hogy az EA-t továbbra is fontos partnernek tekinti. Ennek valószínűleg az utóbbi idők két játéka, a Jedi: Fallen Order és a lövöldözős Squadrons az oka, ugyanis mindkettő jó értékeléseket kapott a kritikusoktól.

A Disney a tervek szerint a Marvel- és a Star Wars-univerzumból tíz új tévésorozatot kínál majd streamingszolgáltatásán a következő években. Ezek között szerepel a The Mandalorian új sorozata, amelynek egyik hőse egy Yodához hasonló Star Wars-karakter lesz. Egy másik Star Wars-széria, az Andor is a tervek között szerepel. Erről bővebben korábban itt írtunk:

Forrás: hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb