Közélet

Napi összefoglaló: Herczeg Tamás távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok éléről, Botka László felkérte Karikó Katalint Szeged 2021-es díszpolgárának

Herczeg Tamás közleményben számolt be a mai napon arról, hogy a felmentését kérte a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése alól, az igazgató 14 évig irányította a Szabadtérit. Botka László polgármester pedig felkérte Dr. Karikó Katalint, a koronavírus elleni Pfizer/BioNTech vakcina kidolgozóját Szeged város 2021-es díszpolgárának, a kutatónő pedig örömmel el is fogadta a felkérést.

KORONAVÍRUS: MINDÖSSZE 17 ÚJABB ESET SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

573 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 111 beteg az elmúlt 24 órában, Csongrád-Csanád megyében pozitív rekord dőlt meg: mindössze 17 újabb esetet regisztráltak. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 231.915 fő, az aktív fertőzöttek száma 109.841 főre csökkent. 4.445 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 309-en vannak lélegeztetőgépen. 

A SZEGEDI DÓMNÁL IS NAGYOBB DARUVAL EMELTÉK BE AZ ÚJ KÉZILABDACSARNOK TETŐELEMEIT

Megvan még a sivatagi jelenet a Transformers 2-ből, amikor 10-15 robot összeáll egy gigantikus, hegyomlás méretű fémszörnyeteggé? Pont ilyen érzésünk volt, amikor tegnap kiugrottunk befotózni azt a brutális méretű darut, amely a vadonatúj szegedi kézilabda-aréna tetőelemeit emelte be. A több, mint 60 méter magas, 50 tonna teherbírású ipari monstrumot információink szerint 70 (!!) kamionnal hozták Romániából.

BREAKING: HERCZEG TAMÁS TÁVOZIK A SZEGEDI SZABADTÉRI JÁTÉKOK ÉLÉRŐL

Felmentését kérte a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése alól Herczeg Tamás igazgató, vele együtt Harangozó Gyula művészeti igazgató is távozik posztjáról. “Az önkormányzati cégek és intézmények működését érintő strukturális reform keretében a markáns intézményi kultúrpolitikát az egységes városi stratégia váltja fel, amely már nem az általunk szorgalmazott önállóan működő Szabadtérire teszi a hangsúlyt” – írja közleményében az igazgató, aki 14 év után távozik.

ROVÓ LÁSZLÓ SZERINT AZ SZTE ÁTALAKULÁSA AZ EGÉSZ RÉGIÓ SZÁMÁRA ELŐNYÖS LEHET

A Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) átalakulása és a tervezett fejlesztések az egész régió számára meghatározóak lehetnek, a modellváltás azonban nem eldöntött tény – jelentette ki Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora a mai napon.

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁST KÖTÖTT A CSONGRÁD – CSANÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ÉS A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és kiemelkedő stratégiai partnere, a Szegedi Tudományegyetem, szorosabbra fűzi együttműködését a jövőben, hogy egymást segítve végezzék tevékenységeiket a megye lakosságának érdekében. Céljuk, hogy szakmai gyakorlóhely biztosításával a vidékfejlesztési szakemberképzésben résztvevők testközelből szerezhessenek tapasztalatot.

BOTKA LÁSZLÓ FELKÉRTE KARIKÓ KATALINT SZEGED DÍSZPOLGÁRÁNAK 2021-BEN

Botka László felkérte a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájának kidolgozásban kulcsfontosságú szerepet betöltő, volt szegedi kutatónőt, Karikó Katalint Szeged díszpolgárának 2021-ben, aki örömmel elfogadta a felkérést, és személyesen fogja azt átvenni májusban, Szeged város napján – tette közzé a polgármester Facebook oldalán.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb