Közélet

K&H Biztosító: a Szegeden is érezhető tavalyi földrengés következtében eddig 27 millió forint a károk becsült összege

Súlyos pusztítást végzett és halálos áldozatokat is követelt a Horvátországot a múlt év utolsó napjaiban megrázó földrengéssorozat, amely Szegeden is érezhető volt, jelentős károkat okozva Magyarország egyes részein is. Ennek következtében több mint 350 kárbejelentés érkezett a K&H Biztosítóhoz január elején, a károk eddigi becsült összege 27 millió forint, azaz lakásonként átlagosan 75 ezer forint – olvasható a Napi.hu cikkében.

LEGTÖBBEN A BELSŐ VAKOLATOK SÉRÜLÉSEIRŐL SZÁMOLTAK BE

A K&H Biztosító közleménye szerint január 15-éig összesen 361 káresetről kaptak bejelentést, melyek közül a legtöbb Somogy megyéből érkezett, de Baranya és Zala is erőteljesen érintett. Az előzetes adatok szerint a károk összege eléri a 27 millió forintot, azaz lakásonként átlagosan 75 ezer forintos kárt okozott a természeti katasztrófa – derül ki a felmérésből. A legtöbben a belső vakolatok kisebb, nagyobb sérüléseiről, repedéseiről számoltak be.

Fotó: Jutarnji.hr

A BIZTOSÍTÓ AZ EMS – SKÁLA 5. FOKOZATÁT ELÉRŐ FÖLDRENGÉSBŐL ADÓDÓ KÁROKÉRT FIZET

Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese elmondta a Napi.hu számára, hogy a földrengéskárok nem túl gyakoriak Magyarországon, de érdemes tudni a földmozgás okozta károkra vonatkozó feltételeket. 2015 ősze óta érvényben lévő szabály szerint a káresemény helyén az Európai Makroszeizmikus Skála (EMS) 5. fokozatát elérő földrengésből adódó károkért áll helyt a biztosító.

Forrás: napi.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb