Közélet

Napi összefoglaló: vakcinaútlevéllel felmentés kapható a kijárási tilalom alól, mindössze 10 napja maradt a Cserepes -sori piacnak

Aki rendelkezik vakcinaútlevéllel, arra nem fog vonatkozni a kijárási tilalom, így este 8 után is kimehet az utcára, derült ki a Magyarország kormánya Facebook oldalon közzétett bejegyzésből. Mindeközben Szegeden elindult a visszaszámlálás, mindössze 10 napja maradt a Cserepes -sori piacnak, mielőtt végleg bezár.

ISMÉT EZER FELETT A NAPI FERTŐZÖTTEK SZÁMA: 1410 AZ ORSZÁGBAN, 54 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

1410 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 355.662 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, Szegeden és környékén a fenti két sarokszám 16.281 és 54. Elhunyt 98 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11.713 fő. A gyógyultak száma jelenleg 235.276, az aktív fertőzötteké 108.673 főre csökkent. 4.049 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 286-an vannak lélegeztetőgépen.

KORMÁNYINFÓ: HA NINCS DRASZTIKUS JAVULÁS, NEM LESZ ENYHÍTÉS – A JÖVŐ HÉTEN DÖNTENEK

Magyarország kormánya a jövő héten vizsgálja meg, hogy fenntartja-e a szigorításokat. Ha nincs drasztikus javulás, akkor nem szabad ezzel számolni – nyilatkozta Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délelőtti kormányinfón.

VAKCINAÚTLEVÉL: AKINEK LESZ ILYEN DOKUMENTUMA, ARRA NEM FOG VONATKOZNI A KIJÁRÁSI TILALOM

Aki rendelkezik vakcinaútlevéllel, arra nem fog vonatkozni a kijárási tilalom, így este 8 után is kimehet az utcára, olvasható a Magyarország kormánya Facebook oldalán.

MEGÚJULT AZ SZTE EGYEDÜLÁLLÓ EMBERIPREPARÁTUM – GYŰJTEMÉNYE

Megújult a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Általános Orvostudományi Kar európai szinten is egyedülálló emberipreparátum-gyűjteménye, a medikusképzés szolgálatába állított kiállítás anyagáról az év végére háromdimenziós atlasz is készül – közölte a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága a mai napon.

MINDÖSSZE 10 NAPJA MARADT A CSEREPES SORI PIACNAK

Papírforma szerint január 31-én nyitnak ki utoljára a Cserepes Sori Piac bérlői, magyarán mondva, mindössze kerek 10 napunk maradt, hogy nosztalgiázzunk egy jót az egykor szebb napokat is látott piacon. Ha lemaradtál volna róla, íme a Cserkó-Gate, avagy az elmúlt hetek-hónapok eseményei, melyek a jelenlegi helyzethez vezettek.

PALKOVICS LÁSZLÓ: NAPOKON BELÜL KÉSZ A MAGYAR VÉDELMI IPARI STRATÉGIA – A SZEGEDI LÉZERKÖZPONT KAPACITÁSAIRA IS ÉPÍTENEK

Január végéig elkészül a védelmi ipari stratégia, amelynek a legfontosabb eleme az ágazati klaszterrendszer kiépítése – nyilatkozta a Figyelő üzleti hetilap legújabb számában Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, aki a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztossal és a Honvédelmi Minisztériummal együttműködésben felel a stratégia kidolgozásáért.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb