Közélet

Napi összefoglaló: korlátozhatják a nem alapvető fontosságú utazásokat, maradnak a szigorítások, amíg nincs tömeges oltás

Korlátozhatják a nem alapvető fontosságú utazásokat közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az Európai Unió tagállamainak vezetői tanácskozását követően, mindeközben Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli, Kossuth Rádiónak adott interjújában elmondta, maradnak a korlátozások, amíg nincs tömeges oltás.

KORONAVÍRUS: 1311 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN, 62 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

1.311 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 356.973 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 98 áldozatot követelt az elmúlt 24 órában a járvány, az elhunytak száma 11.811 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 237.362 fő, az aktív fertőzötteké 107.800. főre csökkent. 3.959 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 274-en vannak lélegeztetőgépen.

ORBÁN VIKTOR: NEM TUDJUK A KORLÁTOZÁSOKAT FELOLDANI, AMÍG NINCS TÖMEGES OLTÁS

“Nem tudjuk a korlátozásokat feloldani, amíg nincs tömeges oltás” – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió péntek reggeli, menetrend szerinti miniszterelnöki interjújában. Az ország első embere elégedetlenségét fejezte ki a tegnap esti uniós megbeszéléssel kapcsolatban, most is leszögezte: Brüsszel késlekedik a vakcinabeszerzéssel. 

SZIJJÁRTÓ PÉTER: EGYMILLIÓ EMBER BEOLTÁSÁHOZ ELEGENDŐ OROSZ VAKCINÁT VÁSÁROLT MAGYARORSZÁG

Egymillió ember beoltásához elegendő, kétmillió adag koronavírus elleni vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Moszkvában, amikor találkozott orosz kollégájával, Szergej Lavrovval.

NNK: SZEGED LEVEGŐJÉT EGÉSZSÉGTELENNEK MINŐSÍTETTÉK

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) legfrissebb adatai szerint egészségtelen minősítést kapott Szeged levegője, ugyanakkor az előrejelzések szerint az eredményekben javuló tendencia várható.

KORLÁTOZHATJÁK A NEM ALAPVETŐ FONTOSSÁGÚ UTAZÁSOKAT

Elképzelhető a nem alapvető fontosságú utazások korlátozása – közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az Európai Unió tagállamainak vezetői videókonferencia keretében tartott tanácskozását követően csütörtökön éjjel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb