Közélet

Napi összefoglaló: csökkent a napi fertőzöttek száma, már állatkísérleti fázisban van a magyar fejlesztésű covid-gyógyszer

Csökkenő tendenciát mutatnak a napi koronavírus adatok, már állatkísérleti fázisban van a magyar fejlesztésű covid-gyógyszer. Kiakadt az Európai Unió a vakcinaszállítmányok kiesése miatt, jogi útra terelik a témát. Estétől visszatérhet a havazás Szegedre, riasztást adott ki az OMSZ a megyénkre. Az osztrákok után a hollandok is tüntetésbe kezdtek és van itt még ma Best of Police rovatunk is a hét legőrültebb ügyeiről.

CSÖKKENT AZ ÚJONNAN AZONOSÍTOTT FERTŐZÖTTEK SZÁMA

1257 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 64 beteg az elmúlt 24 órában. Csongrád-Csanád megyében összesen 55 újabb esetet regisztráltak.

HATÉKONY A MAGYAR FEJLESZTÉSŰ COVID-GYÓGYSZER

December végén kezdték tesztelni hörcsögökön azt a koronavírus elleni gyógyszert, amit egy négy tagú magyar konzorcium fejleszt. Kacskovics Imre immunológus, a konzorcium vezetője, az ELTE Természettudományi Karának dékánja szerint sikeresek voltak az első vizsgálatok, és egyértelműen igazolást nyert, hogy a Richter Gedeon Nyrt. munkatársai közreműködésével fejlesztett szer megóvta az említett állatokat attól, hogy súlyos betegségük alakuljon ki.

VÁRAKOZÁS HELYETT CSAK KÉSIK A VAKCINASZÁLLÍTMÁNY, KIAKADT AZ EURÓPAI UNIÓ

Keményen az asztalra csapott az Európai Unió a vakcinaszállítmányok kiesése miatt. Ezzel annyit értek el, hogy több hét várakozás helyett csak lelassul a szállítás. Jogi úton köteleznék a vakcinagyártókat, hogy tartsák be a szerződésben foglaltakat.

CSÚSZÓS UTAK, HAVAZÁS JÖHET HÉTFŐRE

Hétfőre 7 megyére – többek között Csongrád-Csanádra is – elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ havazás veszélye miatt. A jó hír viszont, hogy a közútkezelő munkatársai már szombat estétől elkezdték a szükséges helyeken a megelőző sószórási munkákat, s azokat folyamatosan végzik.

A HOLLANDOK IS TÜNTETÉSBE KEZDTEK

Vasárnap délután demonstrációk kezdődtek Hollandia több városában is amiatt, hogy az ország kormánya szombat este kijárási tilalmat vezetett be. A legnagyobb tüntetést Eindhoven városában tartják, itt a tüntetők már többször is összecsaptak a kivezényelt rendőrökkel.

EZ A HÉT SEM MÚLT EL RENDŐRSÉGI ESEMÉNYEK NÉLKÜL, ÖSSZESZEDTÜK A LEGJOBBAKAT:

(Orv)horgászok a pácban, ittas és bukósisak nélküli hódmezővásárhelyi motoros, és egy fülön csípett tömörkényi betörő is munkát adott a rendőröknek az elmúlt hét napban. Tanulságos és őrült sztorik jönnek a törvény túloldaláról.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb