Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: film, színház, szurkolás teszi teljessé a szerdát

Már az egyenes kiesés szakasszal folytatódik az egyiptomi kézilabda vb, természetesen ma este a magyaroknak is szurkolhatunk majd. Ha mégsem sporttal töltenéd a délutánt, akkor sem kell aggódnod: remek filmek és egy szuper kis előadás is vár ma rád.

NAGYON MÓKÁS DARABBAL RUKKOL ELŐ A SZOLNOKI SZIGLIGETI SZÍNHÁZ

Ma 19:00-tól egy pompás ételeket főző, pótolhatatlan és a véletlenek különös összejátszása folytán áldott állapotba került szakácsnő életébe és a boldog békeidőkbe nyerhetünk bepillantást A nyitott ablakon keresztül. A cselédlány ablakán be-és kiosonó tettes nem vállalja éjszakai gerjedelmének gyümölcsét, viszont akad egy lelkes önként jelentkező, Novotni, a gyáva bűnös katonatársa. Novotninak egy pici hibája van: mindent összekever. Nóti Károly, a fergeteges vígjáték szerzője megteremti az antifőhőst, aki úgy nyeri meg a csatákat, hogy harcba sem indul.

EGY ELŐADÁSBA SŰRÍTI A KÁRPÁT MEDENCÉT A MAGYAR ÁLLAMI NÉPI EGYÜTTES

Az idén 70 éves Magyar Állami Népi Együttes nagysikerű előadásainak (Kincses Felvidék, Megidézett Kárpátalja, Kolozsvári piactéren, Ezerarcú Délvidék) tematikus válogatása a Kárpát-medence antológia, amely azt a Bartók által megfogalmazott igazságot erősíti, miszerint az itt élő népek művészetének évszázadokon átívelő kölcsönhatása egyetemes, elválaszthatatlan kultúrát hozott létre. A 20:00-kor kezdődő előadásban így a magyar mellett helyet kapnak a szomszéd népek táncai és zenéi is. 

FONTOS MECCSET JÁTSZANAK MA A KÉZISEK

A hatszoros vb-győztes franciák ellen vívja a negyeddöntőt a magyar válogatott 20:30-tól az egyiptomi világbajnokságon, ahol a keret tagjaként jelen vannak a MOL – Pick Szeged klasszisai, Mikler RolandBodó RichárdBánhidi Bence és Rosta Miklós is.

BEVESZI A FILM+-T A WALL STREET FARKASA

Este 21:00-kor kezdődik Leo DiCaprio legendás alakításával Scorsese bámulatosan szórakoztató opusza, A Wall Street farkasa. A megtörtént eseményen alapuló sztori szerint Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is utolérte. A 80-as évek végére az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosa lett, 26 évesen heti 1 millió dollárt keresett. Az idáig vezető út azonban korrupcióval és tisztességtelen üzletekkel kikövezett csábító hullámvasútnak bizonyult…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb