Közélet

Napi összefoglaló: éjféltől PCR-teszt és karanténkötelezettség nélkül lesz átjárható a magyar-szerb határ, engedélyezték az egynapos ellátások visszavezetését

Az EMMI újra engedélyezte az egynapos ellátások visszavezetését, ami azt jelenti, hogy a 2020. november 7-től elrendelt halasztható műtétek felfüggesztését feloldják. Mindeközben Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke bejelentette, hogy ma éjféltől ismét PCR-teszt és karanténkötelezettség nélkül lesz átjárható a magyar-szerb határ.

KORONAVÍRUS: ÚJRA EZER FELETT A NAPI FERTŐZÖTTEK SZÁMA, INDUL AZ IDŐSEK OLTÁSA

1048 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 83 beteg, Csongrád-Csanád megyében viszont csak 32 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 272 284 fő, az aktív fertőzötteké 85 313. 

KIJÖTT A RENDELET A VENDÉGLÁTÓSOK MEGMENTÉSÉRŐL

Ez gyors volt: a kedd esti Magyar Közlönyben megjelent és mától, február 3-tól már hatályba is lépett az a kormányrendelet, amelynek célja, hogy végre gyors és hathatós segítséget nyújtson a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátóiparnak és a turizmusnak.

MA ÉJFÉLTŐL ISMÉT PCR – TESZT ÉS KARANTÉNKÖTELEZETTSÉG NÉLKÜL LESZ ÁTJÁRHATÓ A MAGYAR – SZERB HATÁR

Ma éjféltől ismét PCR-teszt és karanténkötelezettség nélkül lesz átjárható a magyar-szerb határ – jelentette be Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke ma délelőtt közösségi oldalán.

OPERATÍV TÖRZS: AZ EMMI ÚJRA ENGEDÉLYEZTE AZ EGYNAPOS ELLÁTÁSOK VISSZAVEZETÉSÉT

Az EMMI újra engedélyezte az egynapos ellátások visszavezetését, számolt be róla Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján. Ez azt jelenti, hogy a 2020. november 7-től elrendelt halasztható műtétek felfüggesztését feloldják, és a szájsebészeti és fül-orr gégészeti ellátásokon kívül mindent igénybe lehet venni, előjegyzés függvényében.

FEBRUÁR 22-TŐL ISMÉT VONATOK KÖZLEKEDNEK SZEGED ÉS HÓDMEZŐVÁSÁRHELY KÖZÖTT

A tram-train beruházáshoz kapcsolódóan hamarosan befejeződik a nagyvasúti pálya felújítása Szeged és Hódmezővásárhely között, ezért február 22-től ismét vonatok közlekedhetnek a két város között – tájékoztatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága szerdán az MTI-t.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb