Kikapcs

Megvan a szombati Cserkó-kirakodóvásár új helyszíne (frissítve)

Január 31-én végleg bezárt a Cserepes Sori Piac, azóta pedig rengeteg minden történt: non-stop képviselői performansz, polgármesteri bujkálás, némi ipi-apaccsal megspékelt fogócska és egy ígéret a városvezetéstől, hogy legalább a szombati kirakodóvásárt megmentik a jó öreg Cserkóból. Rengetegen kérdeztétek, hogy mi lesz az első, Cserepes Sori Piac nélküli szombattal, nincs jó hírünk: egyelőre se híre, se hamva a beígért vásárnak.

NÉMI UNSZOLÁSRA, AZ UTOLSÓ UTÁNI PILLANATBAN JÖTT A DÖNTÉS: MEGMENTIK A SZOMBATI KIRAKODÓVÁSÁRT

Hétfő reggel a városvezetés úgy döntött, valamilyen formában mégis megtartják az eddig a Cserepes Sori Piacon működő szombati vásárt. A szegediek nyomására meghozott döntés csakis a szombati kirakodóvásárról szól, maga a Cserepes Sori Piac zárva marad, így a nap mint nap ott értékesítő bérlők is állandó helyszín nélkül maradnak. 

JÖN AZ ELSŐ SZOMBAT, DE MÉG VÁSÁR NÉLKÜL

A kérdés már csak egy: hol és mikor(tól)? A Cserepes Sori Piac Kft. vezetőségétől még nem jött válasz, a városházi forrásaink szerint azonban még várat magára a re-boot: egyelőre még az új helyszín sem fix. Pedig ha meglenne, már villámgyorsan pöröghetne a szervezés, tekintve, hogy az árusok köre már évek óta megvan. Egy valami biztos: ha összejön a dolog, újra a régi, Cserkós időpontban lehet majd ócskapiacozni, szombat reggel 6-tól délután 1-ig.

FRISSÍTVE (18:12): MEGVAN A HELYSZÍN

Cikkünk megjelenését követően hirtelen (mégis) megjött az önkormányzat közleménye: március 6-tól Móravároson, a Cserepes sor 14. alatt folytatódnak a szombati kirakodóvásárok, a Napfény Park és a Szegedi Vadaspark közötti placcon.

Tehát, a lényeg:

Start: 2021. március 6.

Helyszín: Cserepes sor 14.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb