Kikapcs

Szegeden gyújtottak gyertyát Siklósi Örs, az AWS frontemberének emlékére

Az IH Rendezvényközpont bejáratánál tartottak gyertyagyújtást az AWS zenekar tragikusan fiatalon elhunyt frontembere, Siklósi Örs emlékére szerda délután. A 29 éves énekes február 5-én, hosszú küzdelem után hunyt el leukémiában.

A megemlékezést a “Gyertyagyújtás Örs emlékére Szegeden” nevű Facebook csoportban szervezték, némi keresgélés után az IH Rendezvényközpont biztosított számukra helyet. Az IH kollégái egy kis emlékhelyet alakítottak ki a bejárat előtt, a kérésük csak annyi volt, hogy a megemlékezést szervezők tartsák be a járványügyi szabályokat.

A gyertyagyújtók külön-külön érkeztek a helyszínre, a mécsesekre “találkozunk még” és “köszönöm, Örs” feliratokat írtak.

SZOMBATON KÖZÖLTE A ZENEKAR A TRAGIKUS HÍRT: ELHUNYT A 29 ÉVES FRONTEMBER

“Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát diagnosztizáltak. Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után távozott közülünk” – közölte szombaton Facebook-oldalán az AWS zenekar. 2018-ban Magyarországot az AWS képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon, ekkor ismerhette meg igazán a nagyközönség a zenekart. Örs abban az évben, egy koncertjük végén kérte meg barátnője kezét, majd 2019-ben össze is házasodtak. Az énekes januárban tervezett kiállni a nyilvánosság elé, hogy elmesélje a történetét a betegséggel kapcsolatban. Tavasszal készült kiadni első szólólemezét, amit kiegészített zenekaros felállással, nyáron készült volna az AWS legújabb, ötödik nagylemeze és ősztől indultak volna újra a koncertek.

Fotók: Török Kornél, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb