Mindenmás

Napi pakk, csütörtök: kutyahideg lesz odakint, ma ismét BL-meccset játszik a MOL-Pick Szeged

Ígérgettük, ígérgettük, és most megérkezett: mától ismét a vastagabb zoknidat vedd fel, mert kint már csikorgó hideg lesz, és velünk is marad pár napig. Minél hidegebb van odakint, annál jobb lesz szurkolni meló után kedvenc kéziseinknek, és ma ünnepli születésnapját a mindig bombasztikus Jennifer Aniston. Fújd meg a reggeli teát, és két korty közt frissítsd magad a Szeged365 híreivel!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Bertold, Marietta, Bozsena, Dezsér, Dezsider, Dezső, Elek, Manyi, Maréza, Mari, Mária, Mariella, Marinka, Marion, Marióra, Mariska, Paszkál, Paszkália, Teodolinda, Teodóra, Titánia, Titanilla, Tittína – Boldog névnapot kíván a Szeged365!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 174 éve megszületett Thomas Alva Edison amerikai feltaláló például a villanykörte és a fonográf megalkotója. Több mint 1000 szabadalmat nyújtott be. Születésnapja 1983  óta a Nemzeti Feltalálók Napja (National Inventors’ Day) az USA-ban. Ellentmondásos ember volt: egyszer jókedvű, máskor pedig zsarnok a kollégáival és a családjával egyaránt. Munkatársai közé tartozott a telefonközpont feltalálója, Puskás Tivadar is, akivel sok konfliktusa volt.
  • 123 éve látta meg a napvilágot Szilárd Leó atomfizikus, az atomreaktor és a nukleáris láncreakció elméletének megalkotója.
  • 95 éve jött világra Leslie William Nielsen kanadai-amerikai színész, humorista, a Csupasz pisztoly-filmek főszereplője. A Csupasz pisztoly-trilógia Frank Drebin hadnagyaként vált ismertté, de ő játszotta Dr. Rumnyakot az Airplane! című filmben, Harris elnököt pedig a Horrorra akadva sorozat 3. és 4. részében. Noha a színész pályája során rengeteg műfajban megmutatta magát – mind filmekben, mind televíziós műsorokban –, a legismertebb alakításai vígjátékokhoz köthetők. Élete során több mint 220 karaktert formált meg, több mint 100 filmben, és körülbelül 1500-szor szerepelt tévés műsorokban.
  • 85 éve született Burt Reynolds amerikai színész, a Boogie Nights és az Ágyúgolyó futam szereplője.
  • 52. születésnapját ünnepli Jennifer Aniston színésznő, filmproducer és üzletasszony, a Jóbarátok, a Családi üzelmek, a Hivatali patkányok és A Minden6ó sztárja.
  • 29 éves lett Taylor Lautner amerikai színész, szinkronszínész, modell és harcművész, az Alkonyat-filmek szereplője.

HELLO MÍNUSZOK!

Azt azért nem mondjuk, hogy olyan lesz a következő pár nap, mint az Idétlen időkig legendás jóslata, azaz baromi szürke, soha nem múló, életfogytig tartó, de az azért egész biztos, hogy tényleg hideg lesz Szegeden és az egész országban. Készülj a mínuszokra, és ha véletlenül havazást látsz, azon se lepődj meg!

EZT NEM SZERETTÜK VOLNA LÁTNI: ELÉRTE A SZEMÉTSZIGET SZEGEDET

Az árvizekkel minden évben jelentős mennyiségű uszadék, szerves anyag és kommunális hulladék vonul le a Tiszán. Sajnos ez most sincs másképp.

A HÉTEN MINDEN HÁZIORVOSHOZ ELJUTNAK A VAKCINÁK

Ezen a héten már nem lesz olyan magyarországi háziorvosi praxis, ahol ne szereznének tapasztalatot a vakcinázásban. Reméljük, hamarosan búcsút inthetünk a koronavírusnak…

ISMÉT PÁLYÁN A KÉZISEK

Ha vége a melónak, szurkolj egy nagyot! 18:45-kor az FC Porto csapatát fogadják Bánhidiék a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Az összecsapást a Sport1 közvetíti majd. Hajrá, Kékek!

Fotó: pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb