Közélet

Kedden szavaznak a veszélyhelyzet meghosszabbításáról

Kétharmaddal szavazta meg hétfő délután a veszélyhelyzet meghosszabbításának sürgős tárgyalását, így kedden már dönthetnek is róla a képviselők. A tét tehát az újabb 90 nap, a HVG.hu szerint az ellenzéki képviselők most nem fogják támogatni.

A sürgős eljárásra 134 képviselő szavazott igennel, ami kiteszi a kormánypárt képviselőit, az ellenzéki képviselők 48-an viszont nemmel szavaztak. Az ellenzék támogatása ehhez nem kell, csak a házszabálytól eltérést kell a képviselők négyötödének támogatnia. A jogrend meghosszabbításáról szóló törvényjavaslatot január utolsó munkanapján nyújtotta be Semjén Zsolt, a novemberihez hasonlóan ez is három hónapra szól, és meghosszabbítja az eddig hozott intézkedések hatályát. Az előző 90 napos felhatalmazás már lejárt, most rendelettel hosszabbították meg a veszélyhelyzetet. 

MA VOLT A 2021-ES ÉV ELSŐ ÜLÉSE

Az Országgyűlés ma kezdte meg idei első ülését, Orbán Viktor miniszterelnök a mai napon napirend előtt felszólalt a Gazdaság újraindításáról címmel. Az összes, kormányfő által bejelentett dolgot az alábbi cikkünkben találod:

Forrás: HVG.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb