Közélet

Napi összefoglaló: kedden érkezik a kínai vakcinaszállítmány, eltűnt Szabó Bálint, képviselő

Kedden 550 ezer adag kínai Sinopharm-vakcina érkezik Magyarországra, ez a mennyiség 275 ezer ember beoltására elegendő, mondta el Müller Cecília az Operatív törzs mai tájékoztatóján. Eközben Szegeden a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint eltűnt személyként keresik Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőt.

KORONAVÍRUS: 1337 ÚJ ESET AZ ORSZÁGBAN, 49 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

1337 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 46 beteg – adta hírül a Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfő reggel. A Csongrád-Csanád megyei fertőzöttek száma 49 fővel emelkedett az előző 24 órában.

ORBÁN VIKTOR: AMINT LESZ ELÉG VAKCINA, FELOLDJUK A KORLÁTOZÁSOKAT

Az Országgyűlés ma kezdte meg idei első ülését, ahol a képviselők napközben a kormány tagjait interpellálhatják, kedden pedig a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbításáról tárgyalhatnak. Orbán Viktor miniszterelnök a mai napon napirend előtt felszólalt a Gazdaság újraindításáról címmel.

EGYSZERI, VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁSSAL ÉS KULTURÁLIS ÁFA BEVEZETÉSÉVEL SEGÍTENÉK A TURIZMUST ÉS A VENDÉGLÁTÁST

A Music Hungary Szövetség, a Magyar Fesztivál Szövetség és a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége kezdeményezésére a szakértők egy javaslatcsomagot állítottak össze a Magyar Turisztikai Ügynökségnek címezve, melynek célja a magyar turizmusban és vendéglátásban működő ágazatok megsegítése. A kezdeményezéshez eddig több mint 370-en csatlakoztak aláírásukkal.

MÜLLER CECÍLIA: 550 EZER ADAG SINOPHARM VAKCINA ÉRKEZIK KEDDEN AZ ORSZÁGBA

Kedden 550 ezer adag kínai Sinopharm-vakcina érkezik Magyarországra, ez a mennyiség 275 ezer ember beoltására elegendő – ismertette Müller Cecília, országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn, ahol György István ismertette az oltások menetével kapcsolatos információkat, Kiss Róbert alezredes pedig a rendőri intézkedésekről adott tájékoztatást.

ELTŰNT SZABÓ BÁLINT, A RENDŐRSÉG HIVATALOSAN IS KERESI A KÉPVISELŐT

Eltűnt személyként keresik Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőt – erősítette meg a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. A képviselő vasárnap még egy videóval jelentkezett Facebook-oldalán, amelyben súlyos állításokat fogalmazott meg Botka László polgármesterről és leleplezést ígért hétfő reggelre – írja az Index.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb