- Hirdetés -
- Hirdetés -
Közélet

Hétfőn dönt a parlament, hogy marad-e a veszélyhelyzet

- Hirdetés -

Hétfőn szavaz a parlamament az igazságügyi miniszter koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló előterjesztéséről. Varga Judit indítványában a veszélyhelyzetben alkotott rendeletek hatályának meghosszabbítására tesz javaslatot – írja a hvg.hu.

A miniszter úgy fogalmazott, a cél a magyar emberek életének és egészségének megvédése, valamint a gazdasági károk mérséklése és a munkahelyek megőrzése. A jogrend meghosszabbításáról szóló Varga Judit által jegyzett törvényjavaslatot január utolsó munkanapján nyújtotta be Semjén Zsolt, a novemberihez hasonlóan ez is három hónapra szól, és meghosszabbítja az eddig hozott intézkedések hatályát. A kormány pedig vállalja, hogy koronavírus-világjárvány következményeinek elhárítása érdekében az intézkedések hatályának fenntartásáig megtettekről rendszeresen ad tájékoztatást az Országgyűlésben.

Forrás: szombat.org

NEM CSAK A VESZÉLYHELYZETRŐL DÖNTENEK

Az ülésnapon döntés várható még arról a tavaly decemberben elfogadott hulladékgazdálkodási törvényjavaslatról, amelynek egyes passzusait az Alkotmánybíróság (Ab) alaptörvény-ellenesnek minősítette.A parlament szavazhat a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és az ügyészség 2019-es tevékenységéről szóló beszámolókról, valamint Simonka György és Tiba István, továbbá Szabó Tímea mentelmi jogának felfüggesztéséről is.  

A hosszabbításról kedden kellett volna szavazni a parlamentben. A szavazást ugyan elhalasztották, viszont a tárgyalásokat már aznap megkezdték. Erről itt írtunk bővebben:

Forrás: hvg.hu

- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb