Szegedi Arcok

A magyar kórházakban ritkaságnak számító orvostechnikai eszközt adományozott a szegedi Gyermekklinika részére a Karitáció Alapítvány

Egy nagylelkű adományozónak hála a szegedi Karitáció Alapítvány Bohócdoktorai a mai napon 2 000 000 Forint értékű adományt adtak át a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekgyógyászati Központ Sebészeti Osztályának. Az adomány egy BS 300 típusú vénakereső vénaszkenner hordozható állvánnyal, amely nagymértékben megkönnyíti a kis betegek vénakeresését.

AZ ADOMÁNY, EGY VÉNAKERESŐ VÉNASZKENNER, NAGYBAN MEGKÖNNYÍTI A KIS BETEGEK VÉNAKERESÉSÉT

A mai átadón az eszközöket Hidegkuti Petra az alapítvány kuratóriumának tagja adta át Dr. Kovács Tamásnak a gyermeksebészet osztályvezetőjének. Az adomány tárgyi eszköze egy BS 300 típusú vénakereső vénaszkenner hordozható állvánnyal, amely nagymértékben megkönnyíti a kis betegek vénakeresését, észlelhetővé teszi a bőr alatti vénákat, illetve az ott dolgozó egészségügyi dolgozók munkáját is könnyíti vérvételkor vagy injekció beadáskor.

AZ ESZKÖZ NAGY SEGÍTSÉG A TRAUMÁS, BALESETES GYEREKEK ELLÁTÁSÁBAN

A traumás, balesetes gyerekektől vért venni, infúziót kötni nagy kihívás a legtapasztaltabb kollégáknak is, hiszen az ijedtség, a sokk, a fájdalom érthető módon megviseli a gyermekeket, a szülőket is. Ezekben a szituációkban egy ilyen eszköz nagyon nagy segítséget jelent, hiszen elsőre vénát talál. A jótékonysági, gyógyítást segítő, adományozó program részeként még csokoládét és plüss mackókat is ajándékoztak a gyógyuló gyermekeknek.

AZ ALAPÍTVÁNY BOHÓCDOKTORAI MÁR ALIG VÁRJÁK, HOGY A PANDÉMIÁS HELYZETET KÖVETŐEN LÁTOGATHASSÁK A GYERMEKOSZTÁLYOK KIS BETEGEIT

“Az ismeretség az alapítvány és a kórház között már hosszú időkre nyúlik vissza. A kialakult pandémiás helyzet előtt Bohócdoktoraink havonta örvendeztették meg a kis betegeket az intézmény gyermekosztályain. Szeged első bohócdoktor szervezete a Karitáció Alapítvány bohócdoktorai startra készen várják azt a pillanatot, amikor ismét kezdetét veheti az igazi bohócdoktor vizit” – mondta el Gere Anikó Mónika programkoordinátor.

Fotók: Török Kornél, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb