Közélet

Ellenzéki polgármesterek meetingeltek Botka Lászlónál

Pártpolitikától független, szakmai alapokon nyugvó szoros együttműködésre van szükség a kormányzat és az önkormányzatok között – hangsúlyozta a Magyar Önkormányzatok Szövetségében (MÖSZ) résztvevő több település polgármestere szerdán Szegeden. A városházán tartott értekezleten Botka László mellett többek között…

  • Márki-Zay Péter (Hódmezővásárhely),
  • Nyirati Klára (Baja),
  • Gémesi György (Gödöllő),
  • Péterffy Attila (Pécs) is részt vett.

GAZDASÁGI ÉS JÁRVÁNYÜGYI VÁLSÁGHELYZET VAN

A MÖSZ regionális értekezletét követő sajtótájékoztatón Botka László polgármester azt mondta, több tucat dél-magyarországi polgármestertársával elsősorban arról egyeztettek, miként tudják az önkormányzatok a védekezést segíteni a járvány harmadik hullámában. A politikus leszögezte, Magyarországon gazdasági és járványügyi válsághelyzet van, ezért szoros együttműködésére van szükség a központi kormányzat és az önkormányzatok között. Szerinte a kormány kétfrontos háborút vív, mint mondta, egyszerre küzd a járvány és az önkormányzatok ellen.

AZ OLTÁSI TERV MEGVALÓSÍTÁSÁBAN IS RÉSZT VÁLLALNÁNAK

Gémesi György, a MÖSZ elnöke, Gödöllő polgármestere közölte, a szövetség a múlt héten egyeztetett arról, hogy az önkormányzatok miként tudnának együttműködni a védekezésben. Az oltási terv megvalósításában a kórházak mellett 130 rendelőintézet és mintegy 5 ezer háziorvosi körzet vesz részt, munkájuk szervezésében az önkormányzatok is hatékonyan részt tudnának vállalni – mondta a polgármester.

Forrás: MTI


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb