Közélet

Most már tényleg itt a tavasz: leszedik a belvárosban a karácsonyi világítást

A tavasz beköszöntét mi sem jelzi jobban, minthogy a város karácsonyi dekorációjának utolsó elemeit is elkezdték leszedni a szakemberek a mai napon. Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta számunkra, hogy hamarabb erre azért nem kerülhetett sor, mert a munkálatokat csakis fagypont felett lehet elvégezni, hiszen, ha tombolnak a mínuszok, könnyen eltörhetnek a műanyag elemek.

Ma volt a díszek leszedésének második etapja, tudtuk meg Makrai Lászlótól, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától, aki abba is beavatott minket, hogy korábban azokat a díszeket szállították el, amelyek nem voltak érzékenyek a hidegre, ezzel szemben a mai dekorációk leszedésével meg kellett várniuk, hogy a hőmérséklet fagypont fölé emelkedjen. Ezek a műanyag elemek ugyanis a mínuszokban nagyon könnyen eltörhetnek.

Az ügyvezető igazgatótól azt is megtudtuk, hogy a fákon lévő füzérek a korábbi évekhez hasonlóan most is kint maradnak, november végén fogják őket újra üzembe helyezni. Addig is, egy tekercselés vár rájuk, mert a fák ágai jócskán benőtték őket.

Fotók: Török Kornél, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb